Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kravene som kan velte Klopp-ansettelsen: - Tviler på at det skjer

Vil ha egne assistenter og styre spilleroverganger.

ASSISTENT-SPØRSMÅLET: Liverpool insisterer, ifølge britisk og tysk presse, på å beholde assistentene Gary McAllister (50) og Sean O'Driscoll (58). Liverpool-aktuelle Jürgen Klopp ønsker derimot å ha med seg sine tidligere Dortmund-kolleger. Foto: NTB Scanpix
ASSISTENT-SPØRSMÅLET: Liverpool insisterer, ifølge britisk og tysk presse, på å beholde assistentene Gary McAllister (50) og Sean O'Driscoll (58). Liverpool-aktuelle Jürgen Klopp ønsker derimot å ha med seg sine tidligere Dortmund-kolleger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jürgen Klopp (48) nærmer seg en avtale med Premier League-klubben Liverpool, melder både engelsk og tysk presse torsdag.

Tyske Bild skriver i dag at Klopp venter å lande en treårskontrakt med en årslønn på 10 millioner euro. Det tilsvarer drøyt 93 millioner kroner etter dagens kurs.

Men ifølge flere medier er det sentrale detaljer som gjenstår i forhandlingene. Klopp krever blant annet å ha med seg sitt eget støtteapparat.

ASSISTENT?: Klopp ønsker å ha med seg Zeljko Buvac til Liverpool. Foto: Lukas Schulze/dpa
ASSISTENT?: Klopp ønsker å ha med seg Zeljko Buvac til Liverpool. Foto: Lukas Schulze/dpa Vis mer

Liverpool insisterer derimot på å beholde assistentene Gary McAllister (50) og Sean O'Driscoll (58), ifølge Bilds kilder. Begge ble ansatt under tidligere manager Brendan Rodgers ledelse.

- Det er naturlig at Klopp tar med seg noen nye personer i trenerstaben. For Liverpool-supperterne er det viktigst hvem som er manager, framfor hvem de øvrige assistentene er, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supperterklubb, til Dagbladet.

Dortmund-venner Ifølge blant annet The Guardian er Klopp mest interessert i å ha med seg sine tidligere assistenter: Zeljko Buvac (54) og Peter Krawietz (43). Begge jobbet med Klopp under suksessen i Borussia Dortmund og Buvac er blitt beskrevet som «hjernen» bak Klopps taktiske triumfer, ifølge Sky Sports.

Klopp skal også kreve kontroll over Liverpools spillerkjøp.

- Jeg tror ikke disse spørsmålene kan velte Klopp-ansettelsen. Men jeg tror Liverpool er nødt til å gå i seg selv og evaluere de spillerkjøpene de har gjort de siste åra. Som alle er klar over er det oppnådd begrenset suksess. Jeg tror det er nøkkelen til å lykkes framover, sier Møller.

Liverpools eiere, Fenway Sports Group (FSG), har under Brendan Rodgers styre praktisert en såkalt overgangskomité som styrer spillerkjøp.

I komiteen har seks personer sittet: Mike Gordon (president i FSG), Ian Ayre (Adm. dir. i Liverpool), Brendan Rodgers (ute nå, tidligere manager), Dave Fallows (talentspeider), Barry Hunter (sjefspeider) og Michael Edwards (analysesjef).

- Overgangspolitikken har ikke vært vellykket og det er kanskje bare Daniel Sturridge og Coutinho som har levert som forventet de siste åra, sier Møller.

- Entusiasme - Hva betyr den trolige Klopp-ansettelsen for Liverpool?

- Jeg tror at Klopp tar med seg entusiasme både i klubben og blant supporterne. Det gir en ny giv og folk får forventninger og tenker at dette kan bli bra. Jeg tror også at blant spillerne vil det skape engasjement. Jeg tror han får mer ut av det laget som allerede er der, sier Møller og fortsetter:

- Klopp kan bidra til mer struktur i laget og han har internasjonal erfaring. Han har vist at han kan levere presatsjoner og jeg tror han gir klubben et løft, sier Møller.

Jürgen Klopp ledet Borussia Dortmund fra 2008 til 2015, og vant den tyske serien to ganger. Klopp og Dortmund nådde også finalen i Champions League i 2013/13-sesongen, men tapte finalen mot rivalen Bayern Munchen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!