VEDDEMÅL: Til vanlig sitter Jann Post (til høyre) i bua sammen med ekspert Torgeir Bjørn og kommenterer langrenn for NRK. I dag bytter han ut headset med ski, når han selv skal gå prologen i NM-sprinten. Havner han mindre enn ett minutt bak vinneren, må Thomas Alsgaard ut med ei god flaske vin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VEDDEMÅL: Til vanlig sitter Jann Post (til høyre) i bua sammen med ekspert Torgeir Bjørn og kommenterer langrenn for NRK. I dag bytter han ut headset med ski, når han selv skal gå prologen i NM-sprinten. Havner han mindre enn ett minutt bak vinneren, må Thomas Alsgaard ut med ei god flaske vin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Kravet er at Jann skal være i medaljesiktet

Torgeir Bjørn har høye forventninger til kollegaen før veddemålet mot Alsgaard.

LIVESTUDIO: Følg NM-sprinten direkte i livestudio fra kl. 1300.

(Dagbladet): Til vanlig sitter Jann Post i bua sammen med ekspert Torgeir Bjørn og kommenterer langrenn for NRK.

I dagens sprintprolog i NM bytter han ut headset med ski. Havner han mindre enn ett minutt bak vinneren, må Thomas Alsgaard ut med ei god flaske vin.

Alsgaard har på sin Facebook-side lagt ut hvilken flaske vin han har tenkt å gi Post dersom sistnevnte skulle vinne; En femten år gammel fransk rødvin til omtrent 3-400 kroner. Han har også publisert en video av Post på hotellrommet i dag tidlig der han snakker om forberedelsene til «sitt første skirenn på 7-8 år».

- Jeg tror ikke helt jeg skjønner hva jeg har begitt meg ut på, men et veddemål er et veddemål. Thomas mener jeg ikke greier å være innenfor minuttet under prologvinneren, mens jeg mener det vil gå greit, sier Post i videoen.

Medaljesiktet Kommentator-kollega Bjørn tror Post har gode muligheter til å vinne veddemålet med gårsdagens bronsevinner.

- Ja, jeg tror han han har gode muligheter til å klare det. Han har trent bra, løp veldig mye i sommer og i høst. Han er i god form. Det har blitt litt lite skigåing, og staking har det vært lite av. Det er et minus, men løypa er jo ikke så lang, sier Bjørn til Dagbladet.

Thomas Alsgaard imponerte alle i går med sin tredjeplass, og Bjørn sier at gårsdagens bronse har gjort at lista ligger høyere for Post.

- Kravet nå er at Jann skal være i medaljesiktet, sier Bjørn og ler før han legger til:

- Men det er jo ikke helt realistisk...

Får Alsgaard-hjelp Bjørn forteller at Post har fått hjelp av Alsgaard til forberedelsene i morgentimene i dag.

- Vi kom nettopp til stadion, og Thomas og Jann er nå og prepper skia. Thomas hjelper han med det, så han får førstehånds hjelp. Det er krevende smøreforhold i dag, omtrent null grader og skia blir veldig viktig. Spesielt med tanke på de tunge motbakkene mot slutten av løypa. De blir en utfordring for alle, spesielt for Jann, sier Bjørn.

Han tror at seieren vil stå mellom de tre gutta som var i finalen i forrige helgs verdenscuprenn i Otepää.

- Ola Vigen Hattestad, Erik Bransdal og Øystein «Pølsa» Pettersen er favorittene. Det blir høyere kvalitet på løpet i dag enn i går, vi har mange gode sprintere i Norge, sier Bjørn.

Post starter for øvrig sist i dagens prolog. Han går for gamleklubben Skimt.