- Kravet til egenkapital er endelig

Slik avgjøres Lyns skjebne i klubblisensnemda.

(Dagbladet.no): Lyns økonomiske problemer setter klubben i fare for å bli degradert til andredivisjon, og ifølge Aftenposten.no er beløpet Lyn må skaffe innen fredag trolig rundt 1,5 millioner kroner.

Lyn-direktør Erik Langerud har tidligere bekreftet overfor avisa at det er klubblisensnemndas krav om positiv egenkapital som klubben jobber med å oppfylle.

Dette må skje før de sju medlemmene i klubblisensnemnda møtes igjen på fredag til en ny vurdering av søknadene til klubbene som er i eliteserien menn og kvinner og 1.-divisjon menn.

Kravet er endelig

Og Nemndas leder Jan Løkling sier til NTB at kravet til positiv egenkapital er endelig.

- I prinsippet ja, men vi utviser skjønn. Rent teknisk er det flere tidspunkt å vurdere egenkapitalen på. Når klubbene sender inn søknaden om klubblisens er det tallene per 31. august som teller, men vi kan utvise skjønn basert på en prognoseutviklingen av egenkapitalen fram mot 31. desember, sier Løkling.

En godkjent emisjon i den aktuelle perioden kan være én slik mulighet til å bedre egenkapitalen på, mens et ansvarlig lån kan være en annen. 

Det er også mulig å anke en eventuell avgjørelse inn for klagenemnda for klubblisens, slik Raufoss gjorde det da klubben ble degradert i fjor.

JOBBER MOT DEADLINE: Lyn-direktør Erik Langerud og resten av Oslo-klubben jobber nå på spreng for å sikre de midlene som skal til for å tilfredsstille klubblisensnemdas krav innen fredag. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
JOBBER MOT DEADLINE: Lyn-direktør Erik Langerud og resten av Oslo-klubben jobber nå på spreng for å sikre de midlene som skal til for å tilfredsstille klubblisensnemdas krav innen fredag. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Jobber dag og natt

Samtidig jobber Lyn på spreng for å samle inn pengene som trengs for å få eliteserielisens for 2009.

- Vi jobber dag og natt for å redde lisensen vår, sier Erik Langerud, mens klubbansatte ringer rundt for å skaffe pengene.

Også Lyn-Bastionen har satt i gang dugnad for å få inn de nødvendige midlene, og trygler medlemmene om hjelp.

- Hør i hele ditt kontaktnett. Kanskje finnes det personer eller firmaer med en grei økonomi i dine kretser. Beløpet trenger ikke være i millionklassen, skriver styret i en melding på supporternes nettsider.

- Kravet til egenkapital er endelig