Kreften til Hartson har spredd seg til lungene

Tilstanden er kritisk.

LA OPP I FJOR: John Hartson la opp i fjor, etter en lang karriere som blant annet besto av spill i skotske Celtic. Foto: REUTERS
LA OPP I FJOR: John Hartson la opp i fjor, etter en lang karriere som blant annet besto av spill i skotske Celtic. Foto: REUTERSVis mer

(Dagbladet.no) Tilstanden til John Hartson (34) er nå forverret, etter at han søndag ble innlagt med hjernesvulst.

Hartson har tidligere fått påvist testikkelkreft, og i helga viste det seg at den hadde spredd seg til hjernen. Nå har den også spredd seg til lungene. Trebarnsfaren, som blant annet har spilt for Arsenal, Celtic og det walisiske landslaget, er innlagt på et sykehus i Swansea, melder BBC.

Han ble først lagt inn ved Singleton-sykehuset - etter å ha slitt med hodepine de siste månedene. Da legene der oppdaget at kreften hadde spredd seg til hjernen, ble han overført til Morriston-sykehuset.

- Han blir i øyeblikket tatt hånd om på akuttmottaket ved Morriston og får døgnkontinuerlig behandling for å stabilisere tilstanden, skriver sykehuset i en pressemelding.

- Hvis noen kan kjempe seg gjennom dette, så er det meg, sa Hartson til avisa The Sun tidligere denne uka.

Etter at Hartson la opp i februar 2008, har han jobbet som ekspertkommentator på tv og han har også jobbet for The Sun.

- Han får fantastisk behandling på sykehuset og vi vil takke alle ansatte, både på Singleton og Morriston. Vi er overveldet over støtten vi har fått fra tusenvis av fotballfans, -spillere og -klubber. Det varmer og styrker oss, skriver familien i en pressemelding.

Den tidligere angrepsspilleren kom til Arsenal som unggutt fra Luton i 1995. Han spilte 62 kamper og scoret 16 mål for The Gunners i løpet av to sesonger. Deretter dro han til West Ham, før karrieren fortsatte i Wimbledon, Coventry, Celtic, West Bromwich og Norwich.

Hartson har 52 landskamper og 15 mål for Wales.

- Alle i Arsenal FC ønsker John, og hans familie og venner, lykke til i den utfordrende tida som venter dem. Våre tanker er med dere, skriver Arsenal i en pressemelding.