Kreftopererte Wenche Myhre (64) gjør VM-comeback

Får lov av legen til å framføre sin store VM-klassiker.

BEDRE: Wenche Myhre er bedre etter brystkreften, og har den siste tida vist seg offentlig flere ganger. Nå er hun klar for ski-vm. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEDRE: Wenche Myhre er bedre etter brystkreften, og har den siste tida vist seg offentlig flere ganger. Nå er hun klar for ski-vm. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Når åpningsshowet til ski-VM arrangeres på torsdag, synger Wenche Myhre sin klassiske VM-låt «Vinter og Sne».

Den populære artisten ble operert for kreft i slutten av juli i fjor, etter at en mindre svulst ble oppdaget under mammografi. Den siste tida har hun gått til daglige behandlinger mot kreften.

Nå har hun likevel fått tillatelse av legen sin til å framføre VM-låta fra ski-VM i 1966 foran publikum på Universitetsplassen i Oslo, skriver VG.

- De sa at jeg har gode prognoser, at det var på et tidlig stadium. Men de ville fjerne det. Så de fjernet den lille svulsten, deretter sjekket de noe de kaller vaktposter, og der fant de en lymfe som ikke var i orden, sa hun da hun snakket ut om krefsykdommen i et portrettintervju med Dagbladet Magasinet i desember.

Da fortalte Myhre at beskjeden ga henne styrke.

- Den var heller ikke bra, og det var en tung beskjed å få. Dermed var det cellegift. Men...det skjer noe med mennesker i en slik situasjon, du får guts, du finner krefter. Jeg følte jeg var i de beste hender, og dette skulle jeg komme meg gjennom.

Ifølge VG spilte Myhre sist torsdag inn en ny og moderne versjon av «Vinter og sne» sammen med Kringkastingsorkesteret. Det er denne versjonen som skal spilles på torsdag.

I tillegg til Myhre opptrer blant andre Madcon, i tillegg til at klesmerket Moods of Norway skal ha visning.