SYK: Johan Cruyff er en av tidenes beste fotballspillere. Nå er han diagnostisert med lungekreft. Foto:  EPA / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix
SYK: Johan Cruyff er en av tidenes beste fotballspillere. Nå er han diagnostisert med lungekreft. Foto: EPA / KOEN VAN WEEL / NTB ScanpixVis mer

Kreftsyk Cruyff rørt etter den enorme støtten

Har lungekreft.

Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff er rørt av støtteerklæringene han har mottatt etter kreftdiagnosen.

Cruyff fikk nylig påvist lungekreft og er i gang med behandling for sykdommen. Mandag takket han sine utallige støttespillere for støtten, og uttrykte samtidig skuffelse over at nyheten om hans alvorlige helsetilstand hadde lekket ut.

- Jeg er enormt stolt over den oppmerksomheten som er viet meg etter at nyheten kom, skrev Cruyff i sin ukentlige avisspalte mandag.

Han henviste til at det brøt ut applaus på alle eliteseriearenaene i nederlandsk fotball denne helgen - etter 14 spilte minutter. Cruyff bar nettopp draktnummer 14 i sin innholdsrike karriere.

Spillerne i nederlenderens tidligere klubb Barcelona bar i tillegg spesiallagde T-skjorter med påskriften «Anims Johan» - «god bedring» på katalansk - i forbindelse med ligamøtet med Eibar søndag.

Cruyff spilte for Ajax, Barcelona, Feyenoord og det nederlandske landslaget i løpet av sin innholdsrike karriere. Nå kjemper 68-åringens sin aller tøffeste kamp.

- Det var virkelig skuffende at dette lekket ut, for det eneste jeg vet akkurat nå, er at jeg har lungekreft. Ingenting mer, skrev fotballegenden mandag.

(NTB)