Kreftsyk Cruyff rørt etter den enorme støtten

Har lungekreft.

SYK: Johan Cruyff er en av tidenes beste fotballspillere. Nå er han diagnostisert med lungekreft. Foto:  EPA / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix
SYK: Johan Cruyff er en av tidenes beste fotballspillere. Nå er han diagnostisert med lungekreft. Foto: EPA / KOEN VAN WEEL / NTB ScanpixVis mer

Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff er rørt av støtteerklæringene han har mottatt etter kreftdiagnosen.

Cruyff fikk nylig påvist lungekreft og er i gang med behandling for sykdommen. Mandag takket han sine utallige støttespillere for støtten, og uttrykte samtidig skuffelse over at nyheten om hans alvorlige helsetilstand hadde lekket ut.

- Jeg er enormt stolt over den oppmerksomheten som er viet meg etter at nyheten kom, skrev Cruyff i sin ukentlige avisspalte mandag.

Han henviste til at det brøt ut applaus på alle eliteseriearenaene i nederlandsk fotball denne helgen - etter 14 spilte minutter. Cruyff bar nettopp draktnummer 14 i sin innholdsrike karriere.

Spillerne i nederlenderens tidligere klubb Barcelona bar i tillegg spesiallagde T-skjorter med påskriften «Anims Johan» - «god bedring» på katalansk - i forbindelse med ligamøtet med Eibar søndag.

Cruyff spilte for Ajax, Barcelona, Feyenoord og det nederlandske landslaget i løpet av sin innholdsrike karriere. Nå kjemper 68-åringens sin aller tøffeste kamp.

- Det var virkelig skuffende at dette lekket ut, for det eneste jeg vet akkurat nå, er at jeg har lungekreft. Ingenting mer, skrev fotballegenden mandag.

(NTB)