Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kreftsyk Romøren overrasket

Den tidligere skihopperen kjemper sitt livs kamp, men ryddet plass til gallamiddag på slottet. - En fantastisk kveld.

SMILTE PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren kom sammen med kona Martine Rensøy Romøren da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SMILTE PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren kom sammen med kona Martine Rensøy Romøren da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere verdensrekordholderen i hopp, Bjørn Einar Romøren (38), er kreftsyk og kjemper sitt livs kamp. Den siste tida har han vært til behandling i Heidelberg i Tyskland, men i går avbrøt han oppholdet.

Årsak: En invitasjon fra slottet.

Onsdag kveld ble det arrangert gallamiddag for Slovenias president, Borut Pahor. Sammen med Maren Lundby var han Hopp-Norges representant.

Slovenia er en hoppgal nasjon. At kongen inviterte to av Hopp-Norges ypperste profiler, kommer derfor ikke fra intet. Romøren var ikledd bunad og hadde med seg kona Martine Remsøy Romøren.

FORNØYD MED KVELDEN: - Utrolig stas å få oppleve noe sånt, sier Bjørn Einar Romøren. Til høyre: Kona Martine Rensøy Romøren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD MED KVELDEN: - Utrolig stas å få oppleve noe sånt, sier Bjørn Einar Romøren. Til høyre: Kona Martine Rensøy Romøren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det var en fantastisk fin kveld. Utrolig stas å få oppleve noe sånt. Og jeg er ekstremt glad for at jeg fikk gjort det sammen med Martine, sier Romøren i en uttalelse til Dagbladet.

- At Bjørn Einar og Maren ble invitert på gallamiddag på slottet, er stort for norsk hoppsport, forteller hoppernes mediesjef, Steinar Bjerkmann.

- Men vi vet også at vi har en svært engasjert og kunnskapsrik konge, som ikke bare er glad i hoppsport, men idrett generelt.

Tøff beskjed

Det var i midten av juli at det ble kjent at den tidligere skihopperen har fått kreft. Han hadde verdensrekorden på 239 meter fra 2005 til 2011 og er i dag markedssjef for hopperne.

- I våres fikk jeg en veldig tøff beskjed om at jeg har fått kreft i ryggen. Dette er en tøff situasjon for meg og hele familien. Jeg er kommet godt i gang med behandlingen og skal overleve dette, sa han.

Han har fått påvist den sjeldne kreftformen Ewing sarkom. Etter planen skal behandlingen pågå fram til mars. Etter et kort opphold i Norge - og deltakelse på gallamiddagen - er han nå på vei tilbake til Tyskland.

- Formen er vel så som så, sier Romøren.

Likevel er det karakteristiske humøret hans på plass:

- Legene i Tyskland var veldig flinke til å passe på alle verdiene mine, så jeg skulle være klar for reisen - samt ha energi til å nyte opplevelsen av å være på gallamiddag på slottet.

Romøren beskriver situasjonen slik:

- Jeg føler vel at jeg har et kloakksystem i kroppen heller enn blodårer og andre organer. Og jeg er trøtt og sliten. Men jeg forberedte meg godt til turen med mye vann og søvn, så det var bare stas å være gjest.

MARKANT PROFIL: Bjørn Einar Romøren har vært en svært populær profil i hoppmiljøet i mange år. I dag er han markedssjef for hopperne. Dette bildet er fra 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MARKANT PROFIL: Bjørn Einar Romøren har vært en svært populær profil i hoppmiljøet i mange år. I dag er han markedssjef for hopperne. Dette bildet er fra 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Han fortsetter:

- Legene skjønte jo at dette var en stor ære. Da det ikke ville påvirke behandlingen, var de veldig behjelpelige med å legge til rette for reisen. Samarbeidet mellom dem og legene mine i Norge fungerer kjempebra. Vi var alle enige om at dette skulle vi få til. Og det gjorde vi.

Han er nå på vei tilbake til Heidelberg:

- Jeg skal ha de siste strålinger i dag og i morgen, før jeg kan fullføre behandlingen i Norge.

Mediesjef Steinar Bjerkmann sier Hopp-Norge er rørt over Romørens deltakelse på gallamiddagen.

- Du vet hvor tøff kampen hans er. Men han så elegant ut og glødet. Dette varmer hele Hopp-Norge, sier Bjerkmann.

Henrykt

Også Maren Lundby - verdens beste skihopper på kvinnesiden - er henrykt over besøket på slottet.

- Kvelden var veldig bra. Jeg følte meg svært heldig. Alt var utrolig elegant, og jeg prøvde å nyte og ta innover meg hvert eneste rojale inntrykk. Det var min første gang på slottet, så det var en stor dag for meg, sier hun.

GLITRET PÅ SLOTTET: Maren Lundby kom i tospann med kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLITRET PÅ SLOTTET: Maren Lundby kom i tospann med kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg snakket med både dronningen, kongen, kronprinsen og Slovenias president. Jeg fortalte presidenten at jeg ville hoppe i Planica snart. Og det var ekstra hyggelig å komme til gallamiddagen med kulturminister og Raw Air-venn Trine Skei Grande.

Annet antrekk

Lundby fortsetter:

- Dronningen påpekte at jeg var litt annerledes kledd enn sist vi møttes (ski-VM i Seefeld), og at det var veldig hyggelig å se meg på slottet. Kongen lurte på hvordan det gikk med meg etter at jeg falt og skadet meg i sommer.

I HOLMENKOLLEN: Bjørn Einar Romøren hilste på kong Harald og dronning Sonja da de besøkte hopptårnet i Holmenkollen i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I HOLMENKOLLEN: Bjørn Einar Romøren hilste på kong Harald og dronning Sonja da de besøkte hopptårnet i Holmenkollen i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Romøren møtte også kongen, dronningen og presidenten i Holmenkollen i dag.

Etter det Dagbladet forstår er håpet å være tilbake i jobben som markedssjef i forbindelse med hoppsuksessen Raw Air seinere i vinter.

Hvis alt går etter planen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media