Bjørn Einar Romøren er kreftsyk

Kreftsyk Romøren refser sykepenge­systemet

Den tidligere skihopperen mener han er «en av de heldige».

KRITISK: Bjørn Einar Romøren mener systemet ikke er lagt til rette for å ta vare på kreftpasienter. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
KRITISK: Bjørn Einar Romøren mener systemet ikke er lagt til rette for å ta vare på kreftpasienter. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Einar Romøren kjemper mot kreften, etter at han fikk påvist Ewing sarkom, en type kreft som vanligvis rammer barn. Romøren mottar nå cellegiftbehandling, som etter planen strekker seg over 40 uker. 38-åringen er nå halvveis, og er fast bestemt på at han skal bli frisk.

Prognosene er gode, og i et intervju med Dagbladet tirsdag, fastslår han at dette bare kommer til å ta tid. Men sånn er det ikke for alle. Før sjukdommen var han i fast jobb som markedssjef for hopplandslaget, ei stilling han ser for seg å gå tilbake til når tida er inne.

- Jeg er ydmyk nok til at det jeg må ta tida til hjelp for å komme tilbake i jobb. Det var et veldig betimelig spørsmål som ble nevnt tidligere om at behandlingen min tar opp mot et år. De sier at man ikke skal være tilbake for fort i jobb, for man vet ikke hvordan man takler det, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

- I starten fikk jeg høre at det å være syk er en heltidsjobb. Da tenkte jeg at det får vi se på. Men jeg merka ganske fort at det er det. Da får det være det nå framover, også ser vi. Man får gjort noe med de tingene man kan få gjort noe med, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer