Sprangridning

Kreftsyke Amalie (16): «Når jeg har fått se Lady, da kan jeg dø etterpå»

16 år gamle Amalie Rosland Bø hadde en stor forkjærlighet for hester. Da kreften tok henne, var det bare en ting hun ønsket før hun sa farvel.

ELSKET HESTER: Amalie Rosland Bø hadde en stor forkjærlighet for hester. Her sammen med Little Lady. Foto: Privat
ELSKET HESTER: Amalie Rosland Bø hadde en stor forkjærlighet for hester. Her sammen med Little Lady. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 7. juni 2019 satt hunden Pixel, en blanding av Border Collie og Flatcoated retriever, på fremste rad i begravelsen til 16 år gamle Amalie Rosland Bø fra Bryne. Jenta i kista var ei aktiv og livsglad jente som hadde en stor forkjærlighet for hester og hunder. Hun ville ha Pixel på fremste rad i begravelsen sin, for hun visste at det var svært usannsynlig at presten ville tillate hesten hennes i kirken.

Amalie, som så vidt kom i gang med sin karriere innen sprangridning, fikk våren 2018 stadig sterkere smerter i venstre overarm. Hun red hesten sin, spiste Paracet og Ibux i mengder, og klarte så vidt å gjennomføre noen sprangstevner denne våren.

For ett år siden ble hun diagnostisert med Ewing Sarkom, en krefttype som rammer skjelettet. Hun startet på behandling, men det fikk ikke ønsket effekt. De siste månedene dalte formen. Da familien merket at Amalie ikke hadde så lenge igjen, ville de gjerne innfri de ønskene hun hadde.

Store smerter

Den 12. juni 2018 fikk Amalie beskjeden om at hun hadde fått kreft. I flere måneder hadde den unge jenta gått med store smerter i overarmen. Legene trodde først det var betennelse i bicepsen, men da Amalie havnet på legevakten med ei skulder ute av ledd, ble overarmen brukket da legen trakk skulderleddet tilbake på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer