Kreftsyke Hajrudins (8) siste ønske er å få møte Zlatan

Har knapt én måned igjen å leve.

 SYKEHUSLIV:  To og et halvt år gammel fikk Hajrudin Kamenjas blodkreft. Tre operasjoner senere har familien beskjed om at åtteåringen knapt har én måned igjen å leve. Foto: Privat
SYKEHUSLIV: To og et halvt år gammel fikk Hajrudin Kamenjas blodkreft. Tre operasjoner senere har familien beskjed om at åtteåringen knapt har én måned igjen å leve. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Den fotballgale åtteåringen Hajrudin Kamenjas har knapt én måned igjen å leve.

To og et halvt år gammel oppdaget legene at den bosniske gutten hadde leukemi, og han har siden da gjennomgått tre ryggmargstransplatasjoner, skriver Aftonbladet.

Hajrudin Kamenjas har vekslet mellom å være innlagt på sykehus i Sarajevo og den tyske byen Tübingen i store deler av sitt liv.

Besatt av Zlatan Men lørdag reiste familien hjem fra Tyskland med en svært trist beskjed i bagasjen: De tyske legene ser ikke at det er håp igjen for guttungen.

- De sa at det ikke lenger finnes noe håp. Og at han knapt ha én måned igjen å leve. Vi ønsker at han skal få dø hjemme, forteller mamma Amela Kamenjas til den svenske avisen.

Mammaen forteller at guttungen er helt besatt av Zlatan Ibrahimovic - og at de derfor håper at Hajrudina nå skal rekke å få møte verdensstjernen, som selv har bosnisk far og kroatisk mor, før han dør.

- Han kaller ham for Ibrakadabra. For sju-åtte måneder siden ble han helt besatt etter å ha sett Zlatan i en kamp. Han ville ha draktene hans, og jeg må stadig vekk søke på Internett etter siste nytt om Zlatan, forteller moren.

Stor oppmerksomhet Åtteåringen har allerede fått møte den bosniske landslagsstjernen Vedad Ibesevic, som spiller for Stuttgart. Han kom innom sykehuset i Tübingen - og nå håper familien at også Zlatan skal ta seg tid til å treffe den dødssyke gutten.

Og etter at aviser i blant annet Bosnia, Kroatia, Italia, Frankrike og Sverige har skrevet om Hajrudina Kamenjas, ser det ut til at nyheten har nådd PSG-stjernen.

 DRØMMER OM ZLATAN:  Mamma Amela Kamenjas forteller at åtteåringen er besatt av Zlatan Ibrahimovic, og at de nå håper sønnen kan få møte fotballstjernen. Foto: Thea Rekic / Light for Tomorrow
DRØMMER OM ZLATAN: Mamma Amela Kamenjas forteller at åtteåringen er besatt av Zlatan Ibrahimovic, og at de nå håper sønnen kan få møte fotballstjernen. Foto: Thea Rekic / Light for Tomorrow Vis mer

Moren sier til Aftonbladet at hun skjønner at sjansen for at sønnen faktisk skal få møte Zlatan er liten, men at de virkelig håper han kunne ta seg tid til å bare kjapt møte Hajrudin på flyplassen i Sarajevo.

Kan bli virkelig Ifølge svenske og bosniske nettaviser ser det ut til at drømmen faktisk kan bli til virkelighet for den fotballgale åtteåringen.

Zlatan Ibrahimovic og PSG skal i kveld spille Champions League-kamp hjemme mot Benfica.

Thea Rekic, som leder den humanitære organisasjonen «Light for Tomorrow» har hjulpet familien med å komme i kontakt med noen i apparatet rundt fotballstjernen. 

- Det eneste som er klart er at Zlatan kjenner til Hajrudinas siste ønske, og at han enten i kveld eller iløpet av morgendagen vil bestemme seg for hva han vil gjøre, forteller Rekic.

 KANSKJE:  Zlatan skal ha fått med seg Hajrudins ønske, vil bestemme seg i kveld eller i morgen om hva han vil gjøre. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix
KANSKJE: Zlatan skal ha fått med seg Hajrudins ønske, vil bestemme seg i kveld eller i morgen om hva han vil gjøre. Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix Vis mer