Kreftsyke Vilanova tar avskjed med fansen i åpent brev

- Jeg må prioritere egen helse.

 BEKYMRET: Tito Vilanova innrømmer at han nå må tenke på sin egen helse, etter et nytt tilbakefall. Foto: Alejandro Garcia / EPA EPA/ NTB Scanpix
BEKYMRET: Tito Vilanova innrømmer at han nå må tenke på sin egen helse, etter et nytt tilbakefall. Foto: Alejandro Garcia / EPA EPA/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går røpte Barcelona at Tito Vilanova gir seg som manager for Barcelona. Helsen strakk ikke til lenger.

I dag sendte manageren ut et åpent brev på Barcelonas offisielle hjemmeside. Han takker fansen for alt, men nå hadde han viktigere ting å fokusere på.

Seg selv og sin helse.

Må bli bedre - Etter fem vidunderlige år har tiden kommer for en forandring i mitt liv. Jeg må fokusere på å bli i bedre form, skriver Vilanova. 

- Jeg kan ikke fortsette som hovedtrener, men jeg vil holde meg i nærheten, og fortsette å jobbe for klubben som jeg elsker, men da i en annen rolle, røper den tidligere manageren.

Hvilken rolle han skal få er ennå ikke bestemt. Men Vilanovas hjerte banker så hardt for Barcelona at han ikke greier seg uten.

- Jeg kan fortelle dere at jeg er rolig og føler meg sterk, og at jeg på en ny runde med behandling med troen på at alt skal gå bra.

Tilbakeslag
Vilanova tok over sjefsstolen i Barcelona etter Pep Guardiola foran fjorårets sesong. 44-åringen ble imidlertid sykemeldt i desember, og reiste til New York for å motta kreftbehandling
.

- Jeg ønsker, av hele mitt hjerte, og takke fansen for støtten og varmen de har gitt meg - ikke bare nå, men også de siste månedene, sier manageren.

Vilanova ble kreftoperert for første gang i desember 2011. Ett år etterpå var sykdommen tilbake for andre gang, noe som holdt ham borte fra fotballen i fire måneder. Nå har han altså fått påvist sykdommen for tredje gang.

Det er ikke mer enn fire dager siden gikk Vilanova hardt ut mot hans forgjenger, Guardiola. Vilanova mente den nye Bayern Munchen-treneren ikke hadde vært der når han trengte ham i sykdomsperioden etter nyttår.