Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Visumtrøbbel for Roman Abramovitsj

Kreml tordner mot Storbritannia:
- Fiendtlig og samvittighetsløst

Russiske myndigheter reagerer på Chelsea-eier Roman Abramovitsj' påståtte visumnekt.

UTEN VISUM: Chelsea-eier Roman Abramovitsj står uten britisk visum. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix
UTEN VISUM: Chelsea-eier Roman Abramovitsj står uten britisk visum. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I går kom flere rapporter om at det britiske visumet til Chelsea-eier Roman Abramovitsj har gått ut på dato, og at det ikke er blitt fornyet.

En kilde tett på Abramovitsj bekrefter følgende overfor The Guardian.

Abramovitsj skal ikke ha blitt nektet visum, men fornyelsen skal ta lengre tid enn forventet uten at russeren har fått beskjed om hvorfor, ifølge kilden.

Kreml reagerer nå sterkt, og påstår at russiske forretninger ofte møter på «fiendtlige og samvittighetsløse handlinger» når de søker om innreise til Storbritannia, skriver Sky News og The Guardian.

Ny visumgjennomgang

I går ble det spekulert om at visa-trøbbelet er en motreaksjon på giftangrepet mot eksspionen Sergej Skripal (66) og datteren Julija (33) i en sørengelsk by i mars i år.

Britiske myndigheter ønsker ikke å uttale seg om Abramovitsj spesifikt, men bekrefter overfor The Guardian at de tar en ny gjennomgang av «nivå 1-visumet», som den russiske oligarken angivelig skal ha hatt og nå søker om.

Visumet tillater alle som investerer mer enn to millioner pund i den britiske økonomien å bli i landet i 40 måneder.

Saken fortsetter under bildet.

TETTE KOBLINGER: Russland-president Vladimir Putin og Roman Abramovitsj under et møte i 2005. Foto: AP Photo / ITAR-TASS, Presidential Press Service / NTB Scanpix
TETTE KOBLINGER: Russland-president Vladimir Putin og Roman Abramovitsj under et møte i 2005. Foto: AP Photo / ITAR-TASS, Presidential Press Service / NTB Scanpix Vis mer

Sterke anklager mot Putin

En britisk utenrikskomité ga mandag ut en rapport der de anklager Vladimir Putin og hans allierte for å «gjemme og hvitvaske korrupte midler i London», skriver Sky News.

Komiteen, som er satt sammen av britiske parlamentsmedlemmer, anklager videre den britiske regjeringen for å ignorere den russiske beholdningen av skitne penger i Storbritannia.

Russiske myndigheter mener anklagene er britisk «russofobi», og advarer videre om at en slik holdning kan slå tilbake og skremme utenlandske investorer.

På amerikansk sanksjonsliste

Roman Abramovitsj har tette koblinger til Putins regjering i Moskva, og havnet tidligere i år på USAs liste over russiske myndighetspersoner og oligarker som kan risikere framtidige sanksjoner.

Chelsea-eieren skal ha en formue på 9,3 milliarder pund, ifølge Sunday Times.

Arsenal-investor Alisher Usmanov er også én av de 96 oligarkene på lista.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media