Krenket flere tusen - FIFA begraver skandalen

Norske billetthaier krenket flere tusen fotballfans og brøt norsk lov, hevder Datatilsynet. Men straff får de ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember fastslo Datatilsynet at det norske billettselskapet Euroteam har krenket flere tusen britiske fotballfans - og brutt fire norske lover.

Bakgrunnen var Dagbladets avsløring av billettlister fra fotball-VM på avveie. Listene inneholder sensitive data om 250 000 intetanende billettkjøpere verden over. Avsløringen førte til at britiske datamyndigheter etterforsket saken. Også FIFA åpnet intern etterforskning.

Nå har etterforskningsleder Mick Gorrill ved britiske Information Commissioner (ICO) konkludert.

- Det ser ut til at databasen inneholdene detaljer om de individene som hadde kjøpt billetter til VM i 2006 ble laget i Tyskland. Det ser også ut til at databasen på et tidspunkt ble ulovlig kopiert og havnet i Euroteams besittelse. Ettersom databasen aldri kom til Storbritannia, ble britisk lov aldri brutt. Derfor er det lite vi kan gjøre, sier Gorrill til Dagbladet. 

FIFA begraver saken FIFA sendte i går ut en pressemelding hvor konklusjonene strekkes meget langt.

- Basert på informasjon mottatt fra relevante myndigheter, inkludert ICO og deres standpunkt, er saken avsluttet for FIFA, melder fifa.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer