Krevde 3,4 mill. for dette

Nå har rytteren inngått forlik.

GRUSOMME MINNER: Slik så det ut etter Johnny Hoogerlands stygge velt i 2011-utgaven av Tour de France. Først nå har 31-åringen mottatt erstatningen sin fra France 2. (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
GRUSOMME MINNER: Slik så det ut etter Johnny Hoogerlands stygge velt i 2011-utgaven av Tour de France. Først nå har 31-åringen mottatt erstatningen sin fra France 2. (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)Vis mer

(procycling.no): Den niende etappen i 2011-utgaven av Tour de France huskes ikke for Luis León Sánchez triumf, men for Johnny Hoogerlands tårer da han fikk utdelt klatretrøyen.

Den daværende Vacansoleil-rytteren lå i brudd og hadde bare fire mil igjen til mål, da han ble slynget inn et piggtrådgjerde langs veikanten. Foreløpet var at VIP-bil fra fransk TV forsøkte å passere gruppen, men endte opp med å kjøre på Juan Antonio Flecha.

Nederlenderens velt gjorde så at Hoogerland endte opp med sår og kuttskader over store deler av kroppen.

• Blogg: Har du lest «Fire tanker og et tilbakeblikk» hos procycling.no? Anbefales!

Først nå, over tre år senere, har nederlenderen fått tilkjent erstatning etter arrangørskandalen.

- Det har tatt lang tid, men jeg er glad jeg nå kan legge det hele bak meg. Jeg blir fortalt at slike forsikringsoppgjør kan ta ennå lengre tid, så jeg er glad forholdet er avklart, sier han til Helden Online ifølge Cycling Weekly.

Krav på 3,4 millioner Hoogerland har inngått et forlik med AIG som har representert TV-kanalen France 2 i saken.

31-åringens krav var på 400.000 euro (drøye 3,4 millioner 2014-kroner). Han vil ikke ut med summene han endte opp med.

- Jeg er bare glad vi kan sette en strek over det, er alt han vil si.

I 2012 uttalte manager Aart Vierhouten følgende om erstatningskravet:

- Det er utlegg til både legebehandling og advokathjelp, men det er ikke alt. Han mistet muligheten til å vinne en Tour de France-etappe, og til å ta klatretrøyen i rittet. En mulighet til å heve årslønnen og motta en bedre kontrakt.

Fortsatt plaget På kroppen hans taler den stygge velten fremdeles sitt tydelige språk. Han har fortsatt arr på legger og lår.

- Det klør litt fortsatt, og det er ingen god følelse. Men det plager meg ikke mens jeg sykler, sier han i dag.

Etter fire sesonger hos Vacansoleil forsvant Hoogerland videre til Androni-laget.

Foran 2015-sesongen har han skrevet under for det nederlandske Roompot-laget.

PS! Juan Antonio Flecha har gått til sivilt søksmål mot Adrien Hillairet som kjørte bilen til France 2. Han ble kastet ut av sykkelrittet dagen etter og får ikke kjøre følgebil igjen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

TAPPER: Etter en fryktelig dag på sykkelen, måtte Johnny Hoogerland opp på podiet for å motta klatretrøyen. (AP Photo/Christophe Ena)
TAPPER: Etter en fryktelig dag på sykkelen, måtte Johnny Hoogerland opp på podiet for å motta klatretrøyen. (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer