Krevde alt - fikk alt

Ole Gunnar Solskjær hadde egentlig bare ett krav til Moldes ledelse: All makt.

HJEM IGJEN: Ole Gunnar Solskjær brukte tid, men i dag ble han presentert som ny manager i fotballklubben Molde.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
HJEM IGJEN: Ole Gunnar Solskjær brukte tid, men i dag ble han presentert som ny manager i fotballklubben Molde. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER IKKE overraskende at Molde ville ha Ole Gunnar Solskjær. Det har vært helt avgjørende for Molde å få tilbake mannen som gjorde klubben til noe mer enn en nesten-klubb. Og det er ikke mange ukene siden jeg skrev at Manchester United-legenden er den eneste treneren som kan redde klubben.

Det som er overraskende er at det skjedde på måten det skjedde.

Og når det skjedde.

HELT SIDEN MOLDE ikke klarte å holde hemmelig at Tor Ole Skullerud hadde gitt beskjed om at han ikke ville forlenge kontrakten ut over 2015 har Molde ønsket Ole Gunnar Solskjær. Det betyr at den første forespørselen kom allerede i juni. Og mellom mange nei, et par forespørsler til Bob Bradley og utredelse av tre alternative dansker, har Molde til stadighet kommet tilbake med nye forespørsler.

Da situasjonen ble så prekær som jeg ga uttrykk for i denne spalten etter Europa League-kampen mot Ajax, at Ole Gunnar Solskjær på grunn av klubbens situasjon og spillerlogistikk de facto er den eneste kan redde den, ble klubben ettergivende også.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS krav til Molde-ledelsen har ikke vært litt makt og noe bestemmelsesrett. Han ville ikke, slik klubben har prøvd å friste til, komme tilbake som trener. Skulle det i det hele tatt være interessant, var kravet at han fikk alle fullmakter. For det er ikke mye i Molde Fotballklubb, om noe, som ikke avgjøres/godkjennes av Ole Gunnar Solskjær etter dagens ansettelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer