HJEM IGJEN: Ole Gunnar Solskjær brukte tid, men i dag ble han presentert som ny manager i fotballklubben Molde.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
HJEM IGJEN: Ole Gunnar Solskjær brukte tid, men i dag ble han presentert som ny manager i fotballklubben Molde. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer

Krevde alt - fikk alt

Ole Gunnar Solskjær hadde egentlig bare ett krav til Moldes ledelse: All makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET ER IKKE overraskende at Molde ville ha Ole Gunnar Solskjær. Det har vært helt avgjørende for Molde å få tilbake mannen som gjorde klubben til noe mer enn en nesten-klubb. Og det er ikke mange ukene siden jeg skrev at Manchester United-legenden er den eneste treneren som kan redde klubben.

Det som er overraskende er at det skjedde på måten det skjedde.

Og når det skjedde.

HELT SIDEN MOLDE ikke klarte å holde hemmelig at Tor Ole Skullerud hadde gitt beskjed om at han ikke ville forlenge kontrakten ut over 2015 har Molde ønsket Ole Gunnar Solskjær. Det betyr at den første forespørselen kom allerede i juni. Og mellom mange nei, et par forespørsler til Bob Bradley og utredelse av tre alternative dansker, har Molde til stadighet kommet tilbake med nye forespørsler.

Da situasjonen ble så prekær som jeg ga uttrykk for i denne spalten etter Europa League-kampen mot Ajax, at Ole Gunnar Solskjær på grunn av klubbens situasjon og spillerlogistikk de facto er den eneste kan redde den, ble klubben ettergivende også.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS krav til Molde-ledelsen har ikke vært litt makt og noe bestemmelsesrett. Han ville ikke, slik klubben har prøvd å friste til, komme tilbake som trener. Skulle det i det hele tatt være interessant, var kravet at han fikk alle fullmakter. For det er ikke mye i Molde Fotballklubb, om noe, som ikke avgjøres/godkjennes av Ole Gunnar Solskjær etter dagens ansettelse.

Da Ole Gunnar Solskjær til slutt takket ja til jobben ble han per alle definisjoner Mr. Molde.

EN LITEN GRUPPE Molde-ledere, Ole Gunnar Solskjær selv, Jim Solbakken og Solskjærs advokat har vært i prosessen. Ingen andre har visst noe som helst, selv ikke kaptein Vegard Foren visste noe før nyheten sprakk i morges. Og det forteller meg at ingenting var sikkert før alt plutselig var hundre prosent.

I det øyeblikket Molde ga etter for alle Solskjærs krav ble kontrakten ferdigskrevet.

MANGE SPILLERE PÅ vei ut av kontrakt har ytret ønske om å forlate Molde. Det har vært opplest og vedtatt at Vegard Forren og Martin Linnes skal til Tyskland i overgangsvinduet som åpner 1. januar. Harmeet Singh til Bolton er også en dårlig skjult hemmelighet. Men mye kan forandre seg med Ole Gunnar Solskjærs comeback på Aker Stadion.

Mange av våre største talenter landet rundt kan også ha fått noe å tenke på.

FOR LIKE MYE som han ønsker et konkurransdyktig lag fra seriestart 2016 ønsker Ole Gunnar Solskjær et selvutviklet lag. Han er ikke manageren som kjøper ferdig vare. Det er utviklingen av unge spillere som er hans greie. Han ønsker å forme talentene. Og det viste han med tydelighet sist han var i klubben.

Det er akkurat slik han vil jobbe nå.

MEN DET ER ikke bare Molde Fotballklubb som vinner på denne ansettelsen. For norsk fotball generelt er det også et stort pluss at Ole Gunnar Solskjær vender tilbake til spillet. For like mye som fotballen trenger resultater slik vi har fått denne høsten, trenger man ansikter og personer med troverdighet og gjennomslagskraft inn mot samarbeidspartnere og supportere.

Fotballen trenger rett og slett sine helter.

Ole Gunnar Solskjær er en av dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer