KREVDE BYTTE: Etter fyllekjøringa i vår, krevde Northugs hovedsponsor Coop at han byttet ut støtteapparatet. Nå åpner Coop for å la det fortsette: - Vårt krav gjaldt Nye Høyder. Vi har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KREVDE BYTTE: Etter fyllekjøringa i vår, krevde Northugs hovedsponsor Coop at han byttet ut støtteapparatet. Nå åpner Coop for å la det fortsette: - Vårt krav gjaldt Nye Høyder. Vi har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Krevde at Northug byttet ut støtteapparatet. Nå åpner Coop for å la det fortsette

- Vårt krav gjaldt Nye Høyder.

I mai krevde Petter Northugs hovedsponsor at skistjernen byttet ut sitt støtteapparat. Coop åpner nå for å la det få fortsette.

For litt over to måneder siden stilte Coop strenge krav for å fortsette samarbeidet med Northug. Trønderen skapte mye trøbbel for seg selv da han tidlig i mai kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand.

Blant kravene var at Northug skiftet ut støtteapparatet han har hatt rundt seg siden bruddet med landslaget i 2013. Men ifølge VG ble skistjernen fulgt opp av lege Are Løset, kiropraktor Tom Magne Jonassen og treningsvenn Stig Rune Kveen under treningsoppholdet i Italia nylig. De var i fjor alle en del av Team Northug.

Avisen mener å vite at Coop var misfornøyd med apparatet rundt Northug lenge før den famøse promillekjøringen i Trondheim. Likevel fortsetter han å bruke de samme personene i forberedelsene til en ny sesong.

- Vårt krav gjaldt Nye Høyder. Vi har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i en tekstmelding til VG.

Selskapet Nye Høyder sto sentralt i Northugs privatsatsing. I juni ble det klart at Northugs far John og Are Sørum Langås ikke lenger jobber for Nye Høyder. Langås er fortsatt Northugs manager.

- Petter får tett og god oppfølging. Han blir generelt tatt godt vare på, sier Langås til VG.

Etter planen skal Northug delta under Blink-festivalen neste uke.

(NTB)