I FORM: Moldes Bjørn Bergmann Sigurdarson scoret for Molde i 2-0-seieren over Strømsgodset. Plutselig er alt snudd på hodet for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I FORM: Moldes Bjørn Bergmann Sigurdarson scoret for Molde i 2-0-seieren over Strømsgodset. Plutselig er alt snudd på hodet for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Krevde Solskjær sparket. 27 dager seinere er Molde en glohet sølvkandidat

Molde slo Strømsgodset i Drammen og tok sin fjerde strake seier etter bare ett poeng på de seks foregående kampene. Romsdalsklubbens forvandling er ekstrem.

Strømsgodset - Molde 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Etter 0-3-tapet mot Vålerenga 1. august, krevde rasende Molde-supportere Ole Gunnar Solskjær sparket. Frustrasjonen var stor etter bare ett poeng på de seks siste kampene.

På det tidspunktet lå Molde på 9. plass på tabellen med 25 poeng på 18 kamper. Året før måtte Tor Ole Skullerud forlate jobben som Molde-trener til tross for en bedre poengfangst på tilsvarende tidspunkt.

Solskjær fikk imidlertid fortsette. Det angrer nok ingen i Molde-leiren på i dag. Under en måned seinere er nemlig alt snudd på hodet i romsdalsklubben. Nå er Molde plutselig oppe på 4. plass, bare ett poeng bak Odd på sølvplass, som riktignok har én kamp mer spilt.

SKADET: Moldes Vegard Forren forlot kampen mot Strømsgodset med skade. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKADET: Moldes Vegard Forren forlot kampen mot Strømsgodset med skade. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Fire strake seirer og tolv av tolv mulige poeng etter ydmykelsen på Ullevaal er suksessoppskriften. Det startet med 3-2 hjemme mot Bodø/Glimt, før nabo AaFK ble slått på Color Line Stadion, mens Odd ble beseiret med sifrene 4-2 forrige helg. I dag tok Molde en ny sterk seier med 2-0 borte mot Strømsgodset.

Forren ut med skade

- Målet er medalje og å kvalifisere oss for spill i Europa neste år, fortalte Solskjær til Dagbladet etter slaget om Møre og Romsdal.

Nå ser det målet bare mer og mer realistisk ut, selv om Vegard Forren forlot Marienlyst med skade etter bare 22 minutter mot Godset i dag. Det var et lite paradoks, all den tid Solskjær hevdet det var så godt som umulig for to uker siden.

- Jeg tror det er umulig å få Vegard Forren av en fotballbane med skade. Han reiser seg alltid opp og går inn i neste takling uansett hvor vondt han har det, sa Solskjær til Dagbladet etter AaFK-kampen.

Nå kan Forren, som i flere år har vært bankers som midtstopper på det norske A-landslaget, miste den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland neste søndag.

Singh og Sigurdarson tok ansvar

FORVANDLING: Ole Gunnar Solskjær har snudd motgang til medgang i Molde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORVANDLING: Ole Gunnar Solskjær har snudd motgang til medgang i Molde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Molde klarte seg imidlertid meget bra uten sin antatt viktigste spiller. Harmeet Singh sendte romsdalingene i ledelsen på straffespark etter 32 minutter.

Det ble forårsaket da Fredrik Aursnes gikk i bakken i duell med tidligere Molde-keeper Espen Bugge Pettersen. Det kunne se ut som om den tidligere Hødd-spilleren snublet i egne bein.

Etter en times spilt doblet Björn Bergmann Sigurdarson gjestenes ledelse. Venstreback Per Egil Flo leverte en meget god kamp og serverte islendingen med en nydelig pasning. Sigurdarson satte kronen på verket da han på presist og iskaldt vis banket ballen i motsatt hjørne fra rundt 15 meter.

2-0-seieren var Moldes fjerde strake triumf etter bare ett poeng på de seks foregående kampene. Nå er sølvet innen rekkevidde for romsdalingene.