PÅGREPET: En domstol i Bolivia ba onsdag om at landets fotballpresident varetektsfengsles som følge av mistanker om korrupsjon. Foto: REUTERS/David Mercado/Files
PÅGREPET: En domstol i Bolivia ba onsdag om at landets fotballpresident varetektsfengsles som følge av mistanker om korrupsjon. Foto: REUTERS/David Mercado/FilesVis mer

Krevde varetekt for fotballtopp etter mistanker om korrupsjon

Carlos Chávez.

En domstol i Bolivia ba onsdag om at landets fotballpresident varetektsfengsles som følge av mistanker om korrupsjon.

Presidenten i det bolivianske fotballforbundet, Carlos Chávez, ble nylig pågrepet av politiet. Chávez, som også er økonomisjef i den søramerikanske fotballføderasjonen (CONMEBOL), avviser selv alle anklager.

I en uttalelse til mediene hevder han at anklagene som rettes mot ham ikke har noen rot i virkeligheten. Han insisterer videre på at det ikke finnes beviser som støtter politiets teorier.

Ifølge det bolivianske nyhetsbyrået ABI har pågripelsen av Chávez sammenheng med svindel knyttet til et fond som ble opprettet av familien til en fotballsupporter som døde under en kamp i 2013.

Da saken ble behandlet i en boliviansk domstol onsdag, ble det også besluttet å plassere fotballforbundets generalsekretær Alberto Losada i husarrest.

Sju av toppene i CONMEBOL ble pågrepet under en aksjon mot et luksushotell i Zürich i mai, som et ledd i korrupsjonsetterforskningen amerikanske myndigheter har innledet mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

CONMEBOLs tidligere president Eugenio Figueredo fra Uruguay er blant de pågrepne. En annen tidligere president, Nicolas Leo, sitter i husarrest i hjemlandet Paraguay i påvente av at USAs begjæring om utlevering behandles.

(NTB)