Krever 72 millioner av Keane

Manchester City og Alf-Inge Håland kan komme til å kreve 72 millioner kroner i erstatning fra Roy Keane og Manchester United.

Fredag offentliggjorde Manchester City på sin hjemmeside at de sammen med Håland planlegger et felles søksmål mot Keane og hans arbeidsgiver, Manchester United. Et advokatfirma er satt på saken etter at City møtte Håland og hans rådgivere på Maine Road fredag.

City sa ingenting om hva det mulige søksmålet går ut på og hvor mye de eventuelt vil kreve i erstatning, men ifølge britisk presse vil de sammen med Håland kreve en erstatning på 6 millioner pund (rundt 72 millioner kroner). Vinner de fram vil denne summen bli delt mellom Håland og City.

Søksmålet kan komme etter Keanes sjokkerende opplysninger i sin biografi om at han ventet i tre år på å ta hevn på den 29-årige nordmannen. I en kamp i april i fjor ble Håland regelrett meid ned av Keane, som fikk rødt kort. Nå sier Keane at han bevisst gikk inn for å skade Håland, og det har fått svært mange til å reagere.

To år igjen

City mener Keanes takling har ødelagt for klubbens sportslige resultater. I tillegg har de måttet betale lønn til en spiller som er gått skadet og som har to år igjen av kontrakten.

Keane kan også kanskje vente seg et oppgjør med Det engelske fotballforbundet (FA). Leder for spillerorganisasjonen PFA, Gordon Taylor, har gått hardt ut mot Keane.

I den omtalte kampen på Old Trafford i april i fjor var det jærbuens høyre kne det gikk ut over. Det er problemer med det venstre kneet som har satt Håland ut av spill, men Hålands rådgivere og leger mener nedsparkingen i april i fjor også kan ha gått ut over det venstre kneet.

Til USA

Håland skal nå undersøkes av en anerkjent knespesialist i USA. Colorado-baserte Richard Steadman har tidligere reddet karrieren til spillere som Ronaldo, Alan Shearer, Alessandro Del Piero, Patrik Berger og Jamie Redknapp. Også Michael Owen har vært til behandling hos Steadman.

Ifølge britisk presse er dette Hålands siste håp med tanke på en retur til toppfotballen. Den tidligere Nottingham Forest- og Leeds-spilleren har de siste årene knapt spilt en kamp på grunn av skadeproblemene.

Verken Roy Keane eller Manchester United har de siste dagene ønsket å uttale seg om saken. Manager Alex Ferguson gikk imidlertid tidlig ut og sa at United-kapteinen etter hans mening ikke har gjort noe galt. Det er det svært få som er enige i.

Keanes tidligere manager i Nottingham Forest, Brian Clough, fordømmer irens oppførsel. I et utdrag gjengitt i The Sun fra Cloughs nye bok, «Walking on Water», sier Clough at Alex Ferguson må ta mye av skylden for at han ikke har klart å kontrollere Keane. Brian Clough var for øvrig samme mann som hentet Håland til Nottingham Forest fra Bryne.

(NTB-Roar Lyngøy)