80 MILL:  Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) krever 80 millioner i arrangøravgift for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM i 2017, melder NRK. Det er nok litt mer enn hva sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen hadde håpet på. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
80 MILL: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) krever 80 millioner i arrangøravgift for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM i 2017, melder NRK. Det er nok litt mer enn hva sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen hadde håpet på. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Krever 80 millioner kroner for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM

Kan stoppe den norske sykkeldrømmen.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) krever 80 millioner i arrangøravgift for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM i 2017, melder NRK.

Dette er et krav som er langt over det Norge er villig til å betale og kan dermed stoppe Bergens drøm om å få arrangere sykkel-VM i 2017. Det skiller 24 millioner kroner mellom krav og tilbud.

- 7 millioner euro (56 millioner kroner) er det Norge vil presentere for UCI. Det er det som er bærekraftig i et norsk konsept, sier Erik Halvorsen, leder av arrangørkomiteen i Bergen.

- Vi skal sende et tilbudet til dem, og det har vi gjort. Så kan de ha en forventning om et høyere beløp, men vi har gått så langt som vi mener er forsvarlig, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

UCI vil ikke kommentere saken, men NRK vet at pengene blant annet skal gå til TV-produksjon og utgifter knyttet til UCIs rundt to tusen VIP-gjester.

- Vi leverer på alt vi skal i søknaden, både tekniske og løypemessige ting. Det er egentlig helheten i søknaden. Vi mener helheten i den norske søknaden er så god at dette får vi til, sier Halvorsen.

(NTB)