Krever 800 000 av Solér

Glimt-kaptein Stig Johansen vil ha skattesmell dekket.

Bodø/Glimt-kapteinen Stig Johansen krever om lag 800 000 kroner av Erik Solér. De to kommer til å møtes i retten i løpet av året, skriver VG.

Johansen har i tre år kjempet for at tidligere agent Solér skal dekke skattesmellen hans i Danmark på cirka 800.000 kroner, men foreløpig har ikke partene kommet til enighet.

- Det er en kjedelig sak som til tider har tatt både mye tid og krefter. Det skal bli godt å få avgjort saken i retten, sier Johansen til VG.

Striden har sitt opphav i den tiden Johansen spilte i Helsingborg i to og en halv sesong fra høsten 1998. Som flere av lagkameratene bosatte han seg i Danmark for å slippe unna med 25 prosent skatt.

- Både Solér og klubben hevdet det var uproblematisk å gjøre det slik, framholder Johansen.

Nå har han et skattekrav fra danske myndigheter hengende over seg, og han mener Solér må dekke dette.

- I utgangspunktet var jeg skeptisk og ville ha en skriftlig avtale i tilfelle det skulle bli problemer, men Solér sa han ville garantere for pengene dersom det skulle bli noe kluss, mener Glimt-kapteinen, som har full støtte fra spillerforeningen NISO.

- Jeg mener vi gjorde en avtale for svensk skatt. Han jobbet jo i Sverige og skulle betale spesialskatt der. Problemet er at han har fått tilleggsskatt i Danmark og er etterlignet der, hevder Solér, som benekter at han kan stå ansvarlig for skattekravet.

(NTB)