Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever Armstrong for over 40 millioner kroner

Forsikringsselskap vil ha pengene tilbake etter å ha utbetalt seiersbonus.

VIL HA PENGENE TILBAKE: Forsikringsselskapet SCA Promotions krever tilbakebetalt over 40 millioner kroner fra Lance Armstrong for seiersbonusen de utbetalte etter amerikanerens Tour de France-seier i 2004. Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS / NTB Scanpix
VIL HA PENGENE TILBAKE: Forsikringsselskapet SCA Promotions krever tilbakebetalt over 40 millioner kroner fra Lance Armstrong for seiersbonusen de utbetalte etter amerikanerens Tour de France-seier i 2004. Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) dokumentering av den organiserte dopingen i US Postal-laget under Lance Armstrongs velmaktsdager i Tour de France har fått stadig flere til å trekke den samme konklusjonen om at texaneren jukset seg til sju strake sammenlagttriumfer.

Blant dem som nå sår tvil om Armstrong var rein, er selskapet SCA Promotions, som nå krever 7,5 millioner dollar (cirka 43 millioner kroner) tilbake etter å ha dekket Armstrongs seiersbonus på fem millioner dollar (cirka 28,5 millioner kroner)  etter at han vant Touren i 2004, skriver New York Times.

SCA er et Dallas-basert selsskap som blant annet har spesialisert på å påta seg risikoen forbundet med prispenger. Det var en slik polise sykkellagets hovedsponsor, United States Postal Service, hadde sikret seg for å beskyttes seg mot eventuelt økonomisk ansvar i lys av stadig nye dopingbeskyldninger mot Armstrong.

Rykteflommen toppet seg med utgivelsen av boka «LA Confidentiel», og SCA holdt tilbake utbetalingen, men etter voldgiftsforhandlinger, inngikk partene i 2006 et forlik på 7,5 millioner dollar, et beløp som inkluderte renter og Armstrongs advokatutgifter.

Takk for sist I USADA-rapporten kommer det fram at Armstrong begikk mened under voldgifstforhandlingene ved å lyve under ed om egen dopingbruk.

Armstrong gikk også hardt ut mot SCA og selskapets grunnlegger Bob Hamman, såvel som vitner som vitnet for SCAs sak. Nå vil de ha pengene tilbake.

- Han sa i realiteten at vi var avskum og spurte oss om hvordan vi våget å kritisere ham. Så det er med en viss grad av lettelse at vi nå kan si at han ikke slapp unna med det for evig, og forresten: «Du skylder oss 7,5 millioner dollar», sier advokat Jeffrey M. Tillotson, som representerer SCA til New York Times.

Død og begravet Armstrong, som ennå ikke har uttalt seg om publiseringen av USADA-rapporten, har konsekvent benektet alle dopingbeskyldninger mot ham. En av advokatene hans, Timothy J. Herman, anfører overfor New York Times at betingelsene i forliket med SCA for seks år siden hindrer motparten i å gjenåpne saken.

- Det endelige forliket SCA underskrev, begravde denne saken for lenge siden. SCA gikk med på at de aldri kunne utfordre eller anke avgjørelsen på noen som helst måte på noe som helst tidspunkt noensinne, skriver Herman i en epost til avisa.

Tilotson mener imidlertid avsløringene endrer på forutsetningene, og at USADAs avgjørelse om å frata Armstrong alle hans sju Tour de France-seirer styrker deres sak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media