Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever at «byråkrater» også får straff etter skandalen

- Hvis bare utøverne straffes, vil det skape harme.

KASTET UT: To kinesiske, to indonesiske og fire sørkoreanske badminton-utøvere er kastet ut av OL da de prøvde å tape sine kamper for å sikre seg bedre trekning i cupspillet. Foto: REUTERS/Bazuki Muhummad/Files
KASTET UT: To kinesiske, to indonesiske og fire sørkoreanske badminton-utøvere er kastet ut av OL da de prøvde å tape sine kamper for å sikre seg bedre trekning i cupspillet. Foto: REUTERS/Bazuki Muhummad/Files Vis mer

(Dagbladet): Åtte badminton-spillere er kastet ut av OL for ikke å ha gjort sitt beste for å vinne, men snarere sitt beste for å tape.

Blant de åtte er Kinas Wang Xiaoli og Yu Yang, som prøvde å tape mot Sør-Koreas badminton-lag for å sikre seg en lettere trekning til cuprunden.

Nå krever den engelskspråklige kinesiske avisen Global Times at også den Internasjonale Olympiske Komitée (IOK) tar sin del av ansvaret for skandalen.

- Det kinesiske badminton-laget har skylden, men de har ikke begått et alvorlig lovbrudd. Li Yongbo ba raskt og oppriktig om unnskyldning, skriver avisa Global Times, ifølge Reuters.

- De fortjener kritikk og straff, men hvis IOK og det internasjonale Badminton-forbundets straff er for hard, og byråkratene i organisasjonene ikke tar noe ansvar, vil det skape harme, skriver avisa.

LA OPP: Yu Yang la opp etter at hun og lagvenninen ble kastet ut av OL. Foto: AFP PHOTO / ADEK BERRY
LA OPP: Yu Yang la opp etter at hun og lagvenninen ble kastet ut av OL. Foto: AFP PHOTO / ADEK BERRY Vis mer

Flere lag har kritisert «round robin»-formatet på turneringen. De mener formatet gjør det lettere å manipulere resultater.

Kinesiske myndigheter har krevd at utøverne og treneren, Li Yongbo, kommer med en offentlig unnskyldning. Kinas Yu Yang la opp etter at hun og partneren ble kastet ut av OL sammen med fire sørkoreanere og to indionesere.

Hun beskyldte da sporten, IOK og badminton-forbundet for å ha knust drømmene hennes.

- Dette var min siste konkurranse. Farvel, BWF (Det internasjonale badmintonforbundet). Farvel, kjære badminton. Dere har hjerteløst knust drømmene våre, skrev Yu på mikrobloggen Weibo torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media