Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever at lettkledde reklamebilder fjernes

Kristian Kjelling vitner for Cathrine Larsåsen.

BLIKKFANG: Både Cathrine Larsåsen og Kristian Kjelling brukes som reklameobjekter av solsenterkjeden Brun og Blid, selv om de mener avtaleperioden er ute. Bildet er tatt forrige uke.Foto: Arnt E. Folvik
BLIKKFANG: Både Cathrine Larsåsen og Kristian Kjelling brukes som reklameobjekter av solsenterkjeden Brun og Blid, selv om de mener avtaleperioden er ute. Bildet er tatt forrige uke.Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

|||Du kan stadig se store bilder av en bikinikledd Cathrine Larsåsen og en halvnaken Kristian Kjelling reklamerende for en solsenterkjede. Nå blir det rettssak for å stoppe bildene.

Stavhopper Larsåsen skrev i 2008 en kontrakt med solsenterkjeden Brun og Blid om å være deres ansikt utad. Larsåsen hevder hun muntlig fikk beskjed om at avtalens varighet var ett år. Problemet, slik Larsåsen ser det, er at kjeden fortsatt reklamerer med hennes lettkledde kropp både i aviser og på senterets mange fasader rundt om i landet. Ved siden av Larsåsen henger gjerne Kristian Kjelling, brun og barsk og med bar overkropp.

Nå krever Larsåsen, ved advokat Espen Johansen, at Brun og Blid umiddelbart slutter å bruke bilde av henne i reklameøyemed.

Advokat Johansen tar saken til retten, som førstkommende mandag skal behandle et krav om midlertidig forføyning overfor solsenterkjeden.

Saken behandles i Nordhordland tingrett i Bergen. Kristian Kjelling, som selv er svært misfornøyd med at han stadig framstår som reklameplakat for solsenterkjeden flere år etter at avtalen ble inngått, vil vitne til Larsåsens fordel i saken.

Kjelling deler, etter det Dagbladet vet, oppfatningen om at avtalen ble presentert som ettårig. Også han har signalisert at han kan tenke seg å ta rettslige skritt for å komme seg ut av kontrakten.

Evig kontrakt?
Problemet som både Larsåsen og Kjelling — og Brun og Blids øvrige reklameansikter Kathrine Sørland og Charlotte Thorstvedt sliter med, er at det i den skriftlige avtalen verken er angitt start- eller sluttdato for kontrakten.

Det blir dermed opp til retten å vurdere om Larsåsen har rett til å terminere sin kontrakt med solsenterkjeden, eller om Brun og Blid kan bruke henne — og de øvrige — som blikkfang til evig tid.

Larsåsen er klar på at hun oppfattet kontraktsperioden som ett år, at denne perioden er utløpt og at Brun og Blid må pålegges midlertidig forføyning om ikke å bruke bildene videre.

Tilbud på Facebook
Dagbladet kjenner til at Larsåsen har mottatt et tilbud fra Brun og Blids innehaver Thorstein Frantzen om økonomisk godtgjøring for å kunne fortsette å bruke bildene av henne. I tilbudet, som av alle steder ble framsatt på Facebook, skriver Frantzen blant annet:

«Jeg har tydeligvis rotet noe til. Kan jeg betale deg, så er vi venner igjen? Syntes ikke dette er noe kjekt at du skal føle det slik du gjør. 50 000 kr. nå + 50 000 kr om vi bruker bildene dine om tre år.»

Larsåsen takket nei til pengene. Advokat Johansen er kjent med dette tilbudet, men ønsker ikke å kommentere det før rettssaken.

— Jeg ønsker ikke å gå i detalj vedrørende bevisene før rettsmøtet mandag, men jeg mener det samlet sett er klart at Cathrine Larsåsen ble forespeilet at kontrakten skulle ha gyldighet ett år.

Larsåsen selv ønsker ikke å kommentere saken før den har vært oppe i retten, men hennes manager Rune Brynhildsen sier:

Ikke penger
— Dette er ikke en sak om penger. Derfor krever ikke Cathrine annet enn at bruken av bildene stoppes. Hun finner det ubehagelig at disse bildene blir brukt stadig vekk og kanskje vil bli brukt i lang tid framover. Derfor vil hun ut av avtalen, sier Brynhildsen til Dagbladet.

Dagbladet var i kontakt med Brun og Blids advokat Ole Rieck i går.

— Begjæringen bestrides, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljene i den nå, sier Rieck til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling