Krever at Northug signerer kontrakt hvis han vil delta i OL

Må akseptere skiforbundets krav.

 UVISST:  Petter Northug må akspetere skiforbundets krav om han vil delta i OL. 

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UVISST: Petter Northug må akspetere skiforbundets krav om han vil delta i OL. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I vår ble det klart at Petter Northug gikk ut av landslaget. Han satser på sitt eget privatteam. COOP ble hovedsponsor.

Men 27-åringen må fortsatt representere landslaget i sesongen.

Og forbundet har flere krav til «The Thug».

Ny avtale Skiforbundet har endret kontrakten Petter Northug må signere for å kunne gå for Norge i verdenscup, VM og OL. Det skriver NRK.

Alle utøvere som deltar i regi av landslaget, må godta kravene skiforbundet har. Enten du er på landslaget fra mai til april, eller er er på et representasjonslag (For utøvere på private lag eller utøvere som er med på noen renn i løpet av sesongen journ.anm.)

I disse dager sluttfører skiforbundet en oppdatering av avtalen.

- Det var behov for å revidere avtalen. Slik er det for alle avtaler, sier skipresident Erik Røste til NRK.  Røste vil ikke på inn på detaljene, men bekrefter til NRK at det handler om hvordan Northug og andre som vil kan markedsføre sin private sponsor.

- Vi er opptatt av å ta hensyn til Norges Skiforbund sine rettigheter. Vi må ta hensyn til de som finansierer landslagsdriften, forklarer Røste.

Med det vil skiforbundet sikre at det ikke er noen smutthull i avtalen Northug og andre løpere må signere. Når de er på landslaget, så følger de landslaget regler.

Ikke sett Northugs entourage har fortsatt ikke sett avtalen, og kan ikke kommentere innholdet.

- Det ønsker jeg ikke å gjøre nå, sier Are Sørum Langås i Nye Høyder til NRK.

Det blir mye spenning i tiden som kommer. Northug hovedsponsor COOP vil vise fram gullkalven i sin drakt så ofte som mulig. Landslaget vil noe helt annet.