MISTENKER KAMPFIKSING: Klubbeieren til Lokomotiv Plovdiv i Bulgaria krever at spillere og ledere tar en løgndetektortest etter pinlig tap mot bunnlaget i serien. Dette bildet er fra Champions League i 2004. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
MISTENKER KAMPFIKSING: Klubbeieren til Lokomotiv Plovdiv i Bulgaria krever at spillere og ledere tar en løgndetektortest etter pinlig tap mot bunnlaget i serien. Dette bildet er fra Champions League i 2004. Foto: REUTERS/Francois LenoirVis mer

Krever at spillerne tar løgndetektortest etter overraskende tap

Klubbeier reagerer.

(Dagbladet): Eieren Veselin Maresjhki i den bulgarske eliteserieklubben Lokomotiv Plovdiv krever at både spillere og trenere gjennomfører en løgndetektortest etter et overraskende tap.

I helga tapte klubben 1-0 mot bunnlaget Botev Vratsa. Lokomotiv Plovdiv var ubeseiret før kampen, og møtte et hjemmelag som stod uten seier på sine fem første kamper.

Tapet fikk klubbeier Maresjhki til å reagere.

- Ingen er sikret mot tap, men dette resultatet er meget merkelig, sier Maresjhki ifølge SI.com.

- Fair play er viktig. Alle spillere og trenere skal gjennom en løgndetektortest.

Kampfiksing var også et tema i norsk fotball i sommer etter at NFF ba om etterforskning av 2. divisjonslagene Follo og Asker.

Lokomotiv Plovdiv hadde før helgas 1-0-tap spilt fire uavgjort-kamper på rad og laget ligger på en ikke altfor imponerende 10. plass på tabellen. Likevel ble klubbeieren mistenksom etter tapet mot laget som nå er nummer 14.