Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever at Vålerenga-spillerne går ned 20 prosent i lønn

Da vil Trøim dekke resten av underskuddet for 2014.

 NED I LØNN:  For at investor Tor Olav Trøim skal gå inn og være med å dekke underskuddet i 2014-budsjettet, kreves det at Vålerenga-spillerne går ned 20 prosent i lønn. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
NED I LØNN: For at investor Tor Olav Trøim skal gå inn og være med å dekke underskuddet i 2014-budsjettet, kreves det at Vålerenga-spillerne går ned 20 prosent i lønn. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Vålerenga-spillerne må gå med på å gå ned i lønn neste år, for at klubben skal få investorhjelp.

Vålerenga er i alvorlige økonomiske problemer. Som Dagbladet meldte i ettermiddag har det i dag vært krisemøte i klubben, og kilder forteller til Dagbladet at situasjonen betegnes som «superkritisk».

Kort tid etter bekreftet Vålerenga selv situasjonen i en pressemelding - hvor sviktende publikumstall og den sportslige nedturen i 2013 får en del av skylda for situasjonen.

- Per dato er det en meget anstrengt likviditetssituasjon for november og desember, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til klubbens sider.

Mangler ti mill. i 2014 Klubben selv sier at de ser ut til å lande på et underskudd på 15 millioner for 2013. Hvorvidt spillerne vil få lønn for resten av året er fortsatt uklart.

I pressemeldingen sier også den daglige lederen at «kutt i lønns- og personalkostnadene for 2014 vil bli gjennomført».

Selv om klubben gjennomfører kutt før 2014, vil de likevel mangle 10 millioner i neste års budsjett.

- Vi har i høst kuttet aktivitetskostnader for 2014 i størrelsesorden 10 mill. kr., men fortsatt har vi cirka 10 mill. kr. i minus i budsjettet for 2014, sier daglig leder, Stig-Ove Sandnes.

Investorhjelp og lønnskutt Dagbladet erfarer at Vålerengas investor Tor Olav Trøim har sagt seg villig til å være med å dekke inn de ti millionene som er i minus for 2014-budsjettet, men på en betingelse:

Spillerne må gå ned 20 prosent i lønn.

I tillegg vil også kutt i administrasjonen være med på å dekke inn en del av summen, bekrefter kilder overfor Dagbladet.

Dagbladet vet at forslaget om å gå ned i lønn har vakt sterke reaksjoner i spillergruppa, men at sentrale skikkelser i klubben mener at spillerne må ta sin del av ansvaret for den sportslige nedturen i 2013 - som blant annet har kostet flere millioner i sviktende billettsalg.