Krever bedre premie

Ole Einar Bjørndalen (28) føler seg snytt for en bil etter at han vant det prestisjetunge Biathlon Trophy for to uker siden.

Han har allerede varslet arrangørene at premiene i år var for dårlig.

Biathlon Trophy er en cup inne i verdenscuprunden, hvor de kårer sammenlagtvinneren av verdenscuprennene i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva i januar.

For Bjørndalen henger dette troféet så høyt at han også rangerer det foran verdenscupen sammenlagt.

- Trophy-runden er vår hoppuke. Interessen fra media er størst rundt de tre rennene i januar, og det er på disse tre rundene seertallene og folkehavet er størst i hele sesongen. Da må vi også betales etter det, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Som sammenlagtvinner innkasserte han 150000 kroner i premie fra arrangørene - i tillegg til den ordinære bonusen fra det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), som er på 7500 euro (56000 kroner) pr. seier. Bjørndalen vant fire av de seks individuelle løpene i Trophy-runden.

Skulle beholdes

I fjor vant Liv Grete Skjelbreid Poirée og ektemannen Raphael hver sin klasse i Trophy. I førstepremie fikk de hver sin Golf Sportiva Avant TDI 125 - til rundt 400000 kroner pr. stykk.

I år sto det en sprek Volkswagen firehjulstrekker utstilt på alle tre arrangørstedene, og Bjørndalen tok det derfor for gitt at bil var 1.-premie i år også.

Og ble naturligvis skuffet da den likevel ikke var til sammenlagtvinneren.

- Jeg og andre var helt sikre på at det var bil i 1.-premie. Jeg fikk også mye spørsmål om den fra media, så det virket som om alle trodde det. Derfor følte jeg meg litt snytt etterpå, for det er ikke tvil om at bilen var mer verdt enn pengepremien, sier Bjørndalen - som tross de kritiske bemerkningene roser de tre arrangørstedene for ellers å være proffe.

På plass i Oslo

Bjørndalen er allerede på plass i Holmenkollen hvor det er verdenscupløp torsdag, lørdag og søndag. Nå stiller han også i den gule ledertrøya.

- Jeg håper å gå gode løp, men jeg er også i en periode med veldig mye trening, fordi det fortsatt er én måned igjen til vi reiser til VM.

- VM er viktigst. Alt annet er underordnet, sier Bjørndalen.

SKUFFET: Ole Einar Bjørndalen trodde han skulle vinne bilen i bakgrunnen, en sprek Volkswagen firehjulstrekker. Den ble utstilt på alle tre arrangørstedene, og Bjørndalen tok det derfor for gitt at bil var<P> 1.-premie i år også.