Krever betalt for reprisescoringer

Fotballspillere i England går nå sammen for å kreve penger hver gang deres scoringer blir vist i reprise på TV.

Får de gjennomslag for sitt krav vil det si at hver gang du ser Ole Gunnar Solskjærs fantastiske scoring på overtid i Champions League-finalen mot Bayern Munchen 26. mai i fjor, så kan Solskjær sette noen ekstra kroner inn på kontoen sin.

Fra før tjener de fleste som snører på seg et par fotballsko i Premier League minst ti millioner kroner i året. Blant annet for å score mål.

Advokatstøtte

Nå vil de altså ha ekstra betalt for at TV-seerne også skal få se målene i reprise. Til tross for at TV-selskapene fra før betaler milliarder av kroner for rettighetene til å sende kampene.

Til den engelske avisa The Observer sier advokaten Chris Farnell:

- Copyright-loven gir helt klart dekning for at en scoring er noe så spesielt at spilleren kan forlange sin del av kaken.

Åndsverk?

Disse planene kom fram på et seminar i London nylig, hvor det ble kjent at klubber, spillere, agenter og advokater sammen forsøker å få til et slikt regelverk - fordi de mener scoringene er spillernes åndsverk.

Hva blir det neste?

At keeperne krever penger for redninger?

GULL VERDT: Ole Gunnar Solskjær jubler over vinnermålet i Champions League-finalen sist vår. Scoringa topper antakelig reprise-toppen og kan bli svært innbringende.