Krever blodprofil av Hushovd & co

UCI skjerper antidopingprogrammet.

Det internasjonale sykkelforbundet vil ha en blodprofil av alle ryttere på ProTour-lagene.

Forbundet mener såpass strenge tiltak må til for å gjenskape tilliten til sporten.

Programmet som har fått navnet «100 prosent mot doping» ble offentliggjort på en pressekonferanse i den franske hovedstaden fredag.

- Ryttere og lag som vi tror driver med doping vil bli testet. Vi vil redusere muligheten for at noen skal klare å slippe gjennom dopingnettet, sa UCI-president Pat McQuaid.

Som en følge av det nye programmet må alle ryttere være tilgjengelige for urinprøve utenfor konkurranse en gang i året. Alle lag må dessuten la sine utøvere avlegge blodprøver fire ganger i løpet av året. Tre av disse før de store etappeløpene Giro d\'\'Italia, Tour de France og Spania rundt.

For å unngå juridiske og etiske problemer må rytterne også samtykke at de er villige til å avgi en DNA-prøve dersom dette kreves. Dette er vanlig i saker som i den spanske dopingskandalen «Operasjon Puerto» der flere sykkelproffer skal være involvert.

(NTB)

SKJERPER KONTROLLENE: Thor Hushovd har neppe noe imot at UCI nå iverksetter nye tiltak for å komme dopingsynderne til livs. Foto: SCANPIX
SKJERPER KONTROLLENE: Thor Hushovd har neppe noe imot at UCI nå iverksetter nye tiltak for å komme dopingsynderne til livs. Foto: SCANPIX Vis mer