Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever bot om United stiller med reservelag

Wolves advarer mot hykleri.

BRUKBART B-LAG: Alle disse fire gutta vil trolig spille fra start mot Blackpool på søndag. Fra venstre Dimitar Berbatov, Darron Gibson, Anderson og Patrice Evra. Her feirer de scoring mot Schalke. Foto:    REUTERS/Phil Noble
BRUKBART B-LAG: Alle disse fire gutta vil trolig spille fra start mot Blackpool på søndag. Fra venstre Dimitar Berbatov, Darron Gibson, Anderson og Patrice Evra. Her feirer de scoring mot Schalke. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Fem Premier League-lag står i fare for å rykke ned foran søndagens avsluttende serierunde.

Ett av dem er Wolves, som møter nedrykkstruede Blackburn hjemme på Molineux Ground. «Ulvene» har alt i egne hender, for med seier er nedrykk en matematisk umulighet.

Klubbeier Steve Morgan er like fullt opptatt av at Blackpool ikke skal få noe gratis i sin kamp mot ligamester Manchester United. Han mener en bot er på sin plass om sir Alex Ferguson sender utpå et svekket mannskap.

- Det vil være ganske hyklersk om de ikke blir bøtelagt da, sier Morgan ifølge ESPN.

Ferguson: - Jeg sparer spillere
Wolves-eieren sikter trolig det faktum at de selv fikk en bot på 25 000 pund, da Mick McCarthy forrige sesong byttet ut 10 av 11 spillere til bortekampen på Old Trafford, for å ha uthvilte spillere til en bunnkamp den påfølgende helga.

Morgan vil neppe være altfor sint om et reservepreget United skulle slå Blackpool på søndag. Og han merket seg at Schalke hadde lite å stille opp med mot Fergusons B-lag i den andre semifinalen av Champions League.

I NEDRYKKSKAMP: Men Wolves kan avgjøre egen skjebne. Fra venstre Stephen Ward, George Elokobi og Jody Craddock. Foto:  AFP PHOTO/GRAHAM STUART
I NEDRYKKSKAMP: Men Wolves kan avgjøre egen skjebne. Fra venstre Stephen Ward, George Elokobi og Jody Craddock. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

- United sendte ut et redusert lag mot Schalke, uten at det hjalp dem (Schalke) så mye. Jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre. United er en veldig profesjonell klubb og ønsker ikke å tape den siste seriekampen, på dagen hvor de får tildelt Premier League-trofeet. De vil ikke tape i generalprøven før Champions League-finalen, sier han.

Så kan man stille seg spørsmålet av hva som er best sett med Wolves-øyne: United-spillere som vil vise at de fortjener en plass i Champions League-troppen - eller United-spillere som er engstelige for å bli skadet foran finalen.

Sir Alex Ferguson bekreftet i dag at han kommer til å spare sentrale spillere mot Blackpool.

- Alle forventer at jeg kommer til å gjøre det, og det kommer til å skje. Jeg må tenke på neste uke, sier han ifølge manutd.com.

Samme historie om igjen?
Samtidig delte han ut startplass til Darren Fletcher, Paul Scholes, Anderson, Dimitar Berbatov, Patrice Evra og van der Sar. Sistnevnte spiller sin siste kamp på toppnivå.

Ferguson lover uansett at United skal gi alt for å vinne kampen.

FIKK KJEFT: West Ham og Carlos Tevez reddet plassen på Old Trafford i siste serierunde i 2007. Etterpå raste Sheffield United mot Manchester United. Foto:  REUTERS/Phil Noble
FIKK KJEFT: West Ham og Carlos Tevez reddet plassen på Old Trafford i siste serierunde i 2007. Etterpå raste Sheffield United mot Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Vi skal gjøre vårt beste for å sørge for at klubben ikke blir kritisert. Det eneste du kan få kritikk for er hvis du taper en kamp, og det påvirker andre lag. Da kan du bli satt under lupen for laguttaket, sier han.

Akkurat det skjedde da United i 2007 tapte siste hjemmekamp mot West Ham, som holdt plassen med et nødskrik. Sheffield United kunne, som Wolves til søndag, redde plassen gjennom å vinne sin siste hjemmekamp mot dumpekandidat Wigan. Men Sheffield United tapte, og manager Neil Warnock rettet mye av sinnet mot sir Alex Ferguson.

Også i 2009 hadde Manchester United innvirkning på bunnkampen da de møtte Hull i siste serierunde. Ferguson hvilte det som kunne krype og gå av sentrale spillere med tanke på mesterligafinalen mot Barcelona, men vant likevel 1-0.

- Mot Hull spilte vi med alle unggutta og vant 1-0, så da var det intet grunnlag for kritikk. Det samme vil skje denne gangen. Vi må sørge for at vi vinner, sier han.

GJORDE JOBBEN: Darren Fletcher var suspendert mot Barcelona i mesterligafinalen i 2009, og var dermed den største profilen på et C-preget United som likevel slo Hull 1-0 i siste serierunde. Foto: REUTERS/Darren Staples
GJORDE JOBBEN: Darren Fletcher var suspendert mot Barcelona i mesterligafinalen i 2009, og var dermed den største profilen på et C-preget United som likevel slo Hull 1-0 i siste serierunde. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media