Krever dobbel lønn - minst

SAS HOTELLET (Dagbladet): Steffen Iversen (22) har gitt agent Erik Solér beskjed om å starte nye kontraktsforhandlinger med Tottenham. - Uten å si hva Steffen tjener, så er en dobling av lønna et absolutt minimumskrav, sier Solér til Dagbladet.

- Jeg har det godt i Tottenham og London og vil forlenge kontrakten min ut over sommeren 2001, sier Steffen Iversen. - Derfor skal jeg snart ha en ny prat med Erik Solér. Deretter blir det forhandlinger med klubben.

Etter det Dagbladet erfarer høster Steffen Iversen rundt seks millioner kroner i året gjennom sin løpende kontrakt med Tottenham. Nå vil han opp i lønnsryggen på Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo. Og med to sesonger igjen - og en framtid George Grahams fotballhjerte blir rørt av å tenke på - sitter Steffen med gode kort.

Som vil bli bedre og bedre for hvert eneste mål han scorer.

- Tottenham er veldig interesserte i å forlenge kontrakten, sier Solér.

- Det vi tenker oss er en fem-seks nye år ut over den avtalen som gjelder. Og en av de nærmeste dagene vil jeg ta en telefon og få klarhet i hva Tottenham tenker om økonomi og andre løsninger. Det blir sikkert en lang prosess.

Tenker ikke Bosman

Steffens utspill - sjøl om det kan ende med en lønnsutgift opp mot 15 millioner i året - vil bli godt mottatt av manager George Graham. Han ønsker nemlig å binde alle sine beste spillere til langtidskontrakter på White Hart Lane. Men Bosman rår sammen med kontantene, og derfor sitter Darren Anderton og Sol Campbell på gjerdet.

Til Grahams frustrasjon og framtidsfortvilelse.

- Ser man på den økonomiske bunnlinja, så er det kanskje ikke riktig av Steffen å gjøre dette, sier Solér. - Også han kan jo vente. Men fordi han primært ønsker å være i Tottenham, så gjør vi det på denne måten.

Og:

- Han skal ha en svært god økonomisk avtale.

Stemplet som rotekopp

Det som ikke er så bra for Steffen Iversen, er stempelet som landslagets desiderte surrehue. Han får høre det hele tida. Og da spillerne ble samlet tirsdag ettermiddag, og kongelig norsk rikskringkasting gikk på direkten fra Ila Landsfengsel, åpnet den lisensbetalte Hellas-oppkjøringa med følgende melding:

- Ole Gunnar Solskjær har litt strekkproblemer, Ståle Solbakkens kne er fortsatt usikkert, men det som er oppsiktsvekkende er at Steffen Iversen både fant passet sitt og rakk flyet til Oslo.

- Jeg liker ikke akkurat det der, sier Steffen til Dagbladet. - Jeg synes det er dumt. Og jada, jeg vet at jeg ikke fant passet mitt én gang, og det tar jeg på meg. Men - alt det andre som blir sagt og skrevet om pass og fly jeg ikke har rukket, skyldes ting jeg ikke har kunnet gjøre noe med.

Og:

- At en taxisjafør i Oslo ikke vet hvor treningsbanen til NSB er, kan jo ikke være min skyld. Ei heller at Tottenham sitter på passet mitt - og sier at jeg har fått det igjen - når det fortsatt er i klubbens besittelse.

God til å stryke

- Det sies at du kjøper nye klær istedenfor å vaske de gamle?

- Hva? Hvem sier det? Der ser du - for noe tull. For jeg er jo en mester til å vaske klær, og jeg er faktisk veldig flink til å stryke også. Veldig flink, synes jeg.

- Hvordan kan du avlive myten om et profesjonelt surrehue?

- Si det. Eller - spør mamma. Hun vet i hvert fall at jeg er en ryddig gutt. Og derfor ler hun bare av det hun hører og leser. Jeg har jo bare glemt passet mitt én gang, sier Steffen Iversen.

IKKE ROTEHUE:</B> Steffen Iversen er møkk lei å bli kalt et surrehue. - Jeg er flink til å vaske og stryke klær, påstår han.