Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever endring i NFF

Sven Mollekleiv har ledet fotballforbundets etiske komité.

VIL HA FORANDRING: Sven Mollekleiv har ledet fotballforbundets etiske komité. Fram til nå har utvalget rapportert direkte til det sittende forbundsstyret, men det vil Mollekleiv ha slutt på, skriver Adressa.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VIL HA FORANDRING: Sven Mollekleiv har ledet fotballforbundets etiske komité. Fram til nå har utvalget rapportert direkte til det sittende forbundsstyret, men det vil Mollekleiv ha slutt på, skriver Adressa. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Mollekleiv har ledet fotballforbundets etiske komité. Fram til nå har utvalget rapportert direkte til det sittende forbundsstyret, men det vil Mollekleiv ha slutt på, skriver Adressa.

- Det er helt avgjørende at fotballforbundet har et aktivt og offensivt forhold til å løfte opp etiske spørsmål, diskutere dilemmaer og åpenhet skikkelig, samt at det kommer på plass en god praksis for å følge opp saker på en god måte. Slik kan idretten etablere en praksis som er i tråd med de verdiene vi ønsker, sier han til avisen.

Formelt opphørte komiteen i forbindelse med forbundstinget i februar, men det nye forbundsstyret, ledet av fotballpresident Terje Svendsen, skal i slutten av måneden ta stilling til hvordan utvalget skal organiseres i framtiden. Mollekleiv er åpen for å fortsette, men stiller krav.

- Får vi et fornuftig mandat og en god komité, så vil det være viktig å kunne være med på å stimulere til å gi innspill. Da må vi forutsette at fotballen ser viktigheten av å være en lærende organisasjon, sier han.

Terje Svendsen varsler ifølge Adressa at styret skal se på mandatet til den etiske komiteen på neste styremøte 27. april.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart