Ole Gunnar Solskjær:

Krever endring

Ole Gunnar Solskjær (48) kommer med tydelige krav og mener ting må skje for at laget skal kunne tette luka opp til byrival Manchester City neste sesong.

FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær etter tapet mot Leicester tirsdag kveld. Foto: NTB
FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær etter tapet mot Leicester tirsdag kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld kunne Manchester City endelig slippe jubelen løs for nok en Premier League-tittel. Det skjedde etter at et B-preget Manchester United tapte 2-1 for Champions League-jagende Leicester.

Det var nettopp det B-pregede mannskapet til Manchester United som fikk oppmerksomhet etter gårsdagens kamp. Solskjær valgte blant annet å gi Premier League-debuten til 18-åringene Amad Diallo og svenske Anthony Elanga, og gjorde hele ti endringer på laget fra Aston Villa-kampen på søndag.

Grunnet det tette kampprogrammet valgte dermed Ole Gunnar Solskjær å benke flere av sine viktigste spillere.

- Det var den eneste måten å gjøre det på. Det er det sterkeste vi kan stille, sa Solskjær om laguttaket til BBC før kampen.

AMBISIØST: En far hadde litt for høye tanker om sønnens ferdigheter. VIDEO: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Krav

Etter tirsdagens tap kom Solskjær med et tydelig krav: Flere spillere inn.

- Hvis vi skal ta opp kampen med dem (Manchester City journ.anm.) må vi styrke laget, var kristiansunderens klare oppfordring etter kampen

Manchester United stanget i store deler av oppgjøret mot Leicester og så tydelig preget ut av de ti spillerendringene fra Aston Villa-kampen.

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand mener det er en lang vei å gå opp til byrival City.

- Manchester City kan endre laget og fortsatt være komfortable. De ville ikke sett ut som et lag som er helt ute av det og som akkurat har blitt kastet sammen, sa Ferdinand til BT Sport ifølge Manchester Evening News.

Ferdinand er enig med sin tidligere lagkamerat, og er tydelig på at Solskjær må ha større bredde stallen.

- Hvis Manchester City endrer elleveren sin som United gjorde i dag, så kommer det bare til å se ut som en hvilket som helst annen City-startellever i Premier League. Det blir ikke noe forskjell fordi de har så mye kvalitet i hele troppen. Manchester United må komme opp på det nivået og Solskjær har helt rett når han sier at de må investere i overgangsmarkedet.

Fotballeksperten Robbie Savage mener at Chelsea er laget som kommer til å være nærmest City neste år. Hovedgrunnen til det er nettopp den bredde stallen til London-laget.

- Benken til United er veldig bra i dag, men startelleveren er ikke det. De har ikke den samme bredden som Chelsea og Manchester City har.

Uttrykte frustrasjon

Onsdagens tap mot Leicester gjorde at gapet til Manchester City ble for stort, og byrivalen ble dermed offisielt seriemestere denne sesongen. City tok med det sin tredje ligatittel på fire år.

- Gratulerer til dem. De har hatt en fantastisk sesong. Vi ønsker å ta neste skritt, og det kan være at vi trenger et par til for å styrke troppen, sa Solskjær ifølge BBC, som også var tydelig frustrert over det tette kamprogrammet den kommende uka.

På under ei uke har United spilt mot Roma (forrige torsdag), Aston Villa (forrige søndag) og Leicester (tirsdag). Torsdag spiller United hengekampen sin mot Liverpool som ble avlyst etter protestene på Old Trafford for to uker siden.

- Det kan ikke være slik igjen. Vi kan ikke spille torsdag, søndag, tirsdag til torsdag, det er umulig. Det er grunnen til at vi gjorde endringene. Det er uhørt. Det er umulig for spillerne å prestere på dette nivået fra torsdag, søndag, tirsdag, torsdag, sa Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer