Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever fast plass hos Semb

Vidar Riseth har spilt i nær sagt alle posisjoner på det norske landslaget. Nå ønsker han å spesialisere seg på én plass. Jeg er drittlei av å være «potet», sier Celtic-spilleren til Dagbladet.

Nylig bestemte Riseth seg for at han bare ønsker å kjempe om plassen på høyresida i forsvaret eller som høyre indreløper. Det gjelder både på landslaget og i Celtic.

- Nå har jeg blitt skjøvet rundt på alle mulige plasser de siste årene. Det er med på å drepe gleden ved å spille, sier han.

Fast innbytter

Riseth har i flere år vært nærmest fast innventar på det norske landslaget. Av 27 kamper har bare åtte vært fra start.

- En rørlegger blir god til det han driver med fordi han gjør det hver dag. Sånn er det med fotballspillere også. Jeg får aldri sjansen til å stabilisere meg på toppnivå når jeg hele tida skifter posisjon, forklarer Riseth.

- Jeg vil gi landslagsledelsen beskjed i nær framtid. Muligens kan jeg ryke ut på kort sikt, men jeg er innstilt på å ta den lange veien til fast plass, sier Vidar Riseth.

Positiv Aabrekk

Assistenttrener på det norske landslaget, Harald Aabrekk, er positiv til Riseths utspill.

- Vidar har alltid vært en allrounder på landslaget. Hvis han nå ønsker å spesialisere seg, tror jeg det har både positive og negative sider. Minuset er at det er lettere å komme med når en kan bekle flere roller, mens det er til hans fordel at han blir tryggere i en posisjon, sier Aabrekk.

  • I dag spiller Riseths Celtic mot Motherwell på Celtic Park.
ALDRI MER: Vidar Riseth er drittlei av å bli brukt som potet på banen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media