FORHANDLINGER: Rettssaken mot den tidligere toppidrettsutøveren ble avsluttet i Sør-Trøndelag tingrett i går. Til venstre, aktor Lise Rognes. Odd Rune Torstrup (til høyre) representerer den tiltalte idrettskjendisen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
FORHANDLINGER: Rettssaken mot den tidligere toppidrettsutøveren ble avsluttet i Sør-Trøndelag tingrett i går. Til venstre, aktor Lise Rognes. Odd Rune Torstrup (til høyre) representerer den tiltalte idrettskjendisen. Foto: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Krever fem måneders fengsel for idrettskjendis

- Hadde seksuell omgang med jente i familien under 16 år.

TRONDHEIM (Dagbladet): Aktor la i går ned påstand om fengsel i fem måneder for en idrettskjendis i 40-åra. Han er tiltalt for seksuell omgang med ei jente under 16 år.

Jentas bistandsadvokat krever også oppreisning og erstatning for et beløp justert til rundt 1,5 millioner kroner. Tiltalte var for syk til å være til stede under prosedyrene i Sør-Trøndelag tingrett i går.

Han innrømmer seksuell omgang med jenta, men viser til en manisk depressiv (bipolar) lidelse. Han mener sykdommen ga ham svekket dømmekraft da forholdene skjedde i 2005.

I dag får han medisinsk behandling for sykdommen, og ser på seg selv som en helt annen person.

Strafferabatt Advokaten til den tidligere toppidrettsutøveren, Odd Rune Torstrup, er ikke uenig i fengselsstraff.

- Men tiltalte tilstår. Det bør gi strafferabatt, slik at vi er nede i 90 dager. I tillegg har min klient vært syk på en måte som ikke er selvforskyldt. Jeg mener at deler av de 90 dagene må gjøres betinget, sier Torstrup.

- Når det gjelder erstatning, er grunnlaget ikke til stede. Det kan ikke påvises at jenta har lidd økonomiske tap.

De seksuelle handlingene skjedde angivelig i juli for sju år siden. Det dreier seg om to tilfeller av samleie, og et forsøk på samleie. I tillegg skal jenta ha onanert tiltalte ved to anledninger.

Gjensidig forståelse I dag er jenta 23 år. Hun var noen uker unna 16 år da de påklagde forholdene fant sted.

- Det var en gjensidig forståelse mellom oss, hevder tiltalte.

- Han må ha forstått at dette var nedverdigende for jenta. Han truet med at hvis hun fortalte det til noen, så ville hun miste familien sin, sier jentas bistandsadvokat.

Skjerpende Aktor, politiadvokat Lise Rognes, mener det er skjerpende at de to er i familie. Hun hevder tiltalte utnyttet et tillitsforhold for å komme i seksuell posisjon.

- Fornærmede skjønte ikke hva hun var med på, sier aktor.

- Det er ingen tvil om at tiltalte har en bipolar lidelse. Men han har ingen alvorlig sinnslidelse i rettslig forstand.

Dom i saken faller trolig denne uka.