Krever forandring

Kristine Stavås Skistad fikk VM-drømmen knust lørdag. Nå ser hun framover. OL er det neste målet, men hun må finne på noe nytt.

BETENKT: Kristine Stavås Skistad etter lørdagens sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BETENKT: Kristine Stavås Skistad etter lørdagens sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under NM-sprinten lørdag tok hun seg videre til semifinalen, men der ble det bråstopp.

På forhånd hadde Skistad, som nylig åpnet opp om problemene hun hadde vært gjennom, fått beskjed om at pallen var et minimum for å gå VM.

Etter lørdagens sprint trengte hun en periode for seg selv etter at sprint-exiten var en faktum. Hun gikk fram og tilbake i utøversonen og samlet tankene, og kroppsspråket ga tydelig svar på hvordan hun hadde det.

Det er ikke rart: For to år siden var hun den store VM-kometen. I år er VM over lenge før det egentlig har startet.

- Det er kjipt å innse at jeg må se på VM hjemme, men jeg må bare godta det og fokusere på neste år. Da er det et OL. Jeg får bare prøve å tenke positivt, sier Stavås Skistad til Dagbladet.

SKUFFET: Kristine Stavås Skistad var skuffet etter NM-sprinten. Video: Løkås / Særsland. Vis mer

Usikker på U23-VM

Akkurat nå er den lynraske langrennsutøveren usikker på hvordan karrieren ser ut framover. Hun sier at det blir lenge til neste renn, men at hun håper det kan komme noen gode renn mot slutten av sesongen.

- Fokus nå er inn mot OL (i Beijing 2022, journ.anm.). Jeg håper å levere noe, men sesongen er litt kjørt for min del.

- Det kommer et U23-VM?

- Jeg vet ikke om jeg er kvalifisert til det engang nå. VM var målet. Nå får det gå som det går, sier en tydelig skuffet 21-åring.

GRANÅSEN: Andrew Musgrave er kjent i langrennsmiljøet for å trene med lite klær, Therese Johaug og Emil Iversen knuste rivalene på skiatlon og Mathias Aas Rolid måtte advare sine følgere på Instagram mot å trykke seg inn på et bilde. Video: Kristoffer Løkås og Thomas Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Krever forandring

Uansett hvordan sesongen blir, kommer Stavås Skistad til å kreve forandring framover.

Den siste tida har hun åpnet opp om problemene hun har slitt med på rekruttlandslaget, som hun har vært en del av de siste to åra.

- Det startet med at kroppen ikke fungerte etter samlinger. De er for tøffe for meg, uttalte Skistad til Dagbladet tidligere denne uka.

HARD ÅRNING: Det tok ikke lenger enn 60 sekunder før Therese Johaug hadde luke ned til konkurrentene på dagens skiathlon. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

I Granåsen gjentok hun at noe måtte skje:

- Det er for tidlig å si akkurat nå hva som skjer, men at jeg kommer til å endre opplegg er helt, helt sikkert, sier Skistad til Dagbladet.

- Hva slags endringer må du gjøre?

- Jeg må ha et opplegg som fungerer for min kropp. Hvis det ikke går på et rekruttlandslag så må jeg gjøre endringer med tanke på at de to siste åra har vært som de har vært.

Skistad sier at det ikke er en logisk grunn til at hun går saktere nå enn da hun var 16,17 og 18 år.

- Jeg må tenke over valgene jeg tar inn mot en ny sesong.

- Hvilke valg har du?

- Tja. De tankene kommer vel nå etter hvert. Så ser jeg alltid for meg ting når ting ikke går så bra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer