Krever gratis VM-fotball

Norske kjendiser er i harnisk over at vi ikke får sett nok fotball-VM verken på NRK eller TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang er nordmenn så godt som snytt for å se fotball-VM gratis på tv. Allmennkringkasterne TV2 og NRK får bare lov til å sende fire kamper, fordi Telenor har kjøpt hele sommerens fotballfest for inntil 100 millioner kroner.

Telekjempen håper at dette blir selve gjennombruddet for betal-tv i Norge, men kultur- og idrettskjendiser mener telekjempen er i ferd med å skyte seg selv i skuddfoten. Telenor beskrives som grådigheten selv.

Dag Solstad

- Det er helt høl i hue at kampene ikke er tilgjengelige for folk flest og at Telenor er et betalselskap. Dermed er staten selv med på å ødelegge fotball-VM for det norske folk. Selv om Telenor later som de er private, så er de ikke akkurat blitt turbokapitalister. Staten har eierinteresser og dermed må politikerne stå ansvarlig også.

Selv er jeg på utenlandsreise og ser kampene på forskjellige kafeer i forskjellige land, sier forfatter Dag Solstad.

Linda Medalen

- Dette er dødskjipt og helt tragisk. Da jeg hørte om Brasil-kampen med sju mål i dag, så er det jo helt på trynet at vi må vente helt til midnatt for å se målene. Jeg lever helt i tåka. Er prisgitt det lille jeg hører på radio, men det er ikke direkte. Det blir bare et lite kick hvert 10. minutt. Det er altfor lite. Selv har jeg underholdt med å spille fotball gratis for folk hele livet og så skal jeg liksom betale 590 kroner for å se VM. Jeg har nok med telefonregninga. Tror fotballen taper på dette. Ikke nok med at superstjernene tjener millioner, nå skal jaggu andre tjene mangfoldige millioner også, sier ekslandslagsstjerne Linda Medalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer