Krever gull

«Bam! bam! bam!» Nå tar tsjekkerne av i avisene.

De krever at laget henter pokalen.

«Takk, gutter! Gullet neste» var overskriften i tabloiden Blesk etter 3-0-seieren mot Danmark.

- Hele republikken danser. Fotballgalskapen har nådd klimaks, oppsummerte Blesk stemningen i hjemlandet.

«Geniale Milan Baros skjøt Tsjekkia til semifinale. Etter en slitsom førsteomgang kom målene på 16 fantastiske minutter» skrev Pravo.

Milan Baros ble i avisen Mlada fronta Dnes utropt til tsjekkisk nasjonalhelt etter to nye scoringer som brakte ham til topps på måljegerlisten i EM med fem mål på fire kamper.

«Bam! bam! bam! og vi har medaljer. Fotballfantasi på seierens kveld» var overskriften i Mlada fronta Dnes, og avisens kommentator Tomas Nohejl bruker store bokstaver.

- La oss ikke være beskjedne. Fakta taler for seg selv. Tsjekkia er det beste laget i EM. Nå er de på vei til finalen, skrev han.

Det er en oppfatning flere deler.

- Jeg er overbevist om at laget kommer til finalen. Det er et meget sterkt lag som har imponert hele verden, skrev tidligere landslagsspiller Radoslav Latal i en spalte i avisen Sport. Han spilte på laget som kom til EM-finale i 1996.

Nå vil tsjekkerne nå helt til topps og kopiere Tsjekkoslovakias EM-seier fra 1976. Hellas ser nasjonen bare som en mellomstasjon, og det er kanskje den største faren for tsjekkerne nå.

- Jeg håper vi møter Portugal i finalen, sier midtbanespiller Tomas Galasek til Mlada fronta Dnes.

(NTB)

<B>GÅR FOR GULLET: Tsjekkiske supportere tok sats etter seieren over Danmark og har ikke landet ennå.