Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever Jones' fem OL-medaljer tilbake

Australias regjering etter dopingavsløringene.

Australias regjering sa mandag at den vil støtte alle tiltak som Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil sette i verk for å frata Marion Jones hennes fem OL-medaljer fra Sydney i 2000.

Den tidligere så populære løperen er i hardt vær etter at BALCO-sjefen Vincent Conte bekreftet før helgen at Marion Jones var blant dem som fikk hjelp til å dope seg fra hans laboratorium. Conte har sagt at han selv har sett at Jones satte injeksjoner på seg selv.

Nå sier den australske sportsministeren Rod Kemp at Jones bør bli fratatt alle sine fem medaljer fra Sidney-OL hvis dopingbeskyldningene som nok en gang rettes mot henne er riktige, og hun blir funnet skyldig.

- Ingen som jukser skal ha medaljer, men det må være bevist at hun dopet seg og vi må gjennom en ordentlig saksgang for å være helt sikker, sa Kemp.

Det største hinderet for å frata Jones medaljene skal være IOKs egne regler, som sier at enhver avgjørelse tatt under et OL ikke kan omgjøres hvis det har gått mer enn tre år etter avslutningsseremonien.

Victor Conte sier at han skaffet Marion Jones EPO, veksthormoner, insulin og et steroid laget av BALCO-laboratoriet det ikke var mulig å spore før i 2003.

Jones har reagert på Contes uttalelser med nok en gang nekte for at hun har dopet seg, og sagt ifra at hun kommer til å gå til sak mot ham.

Conte har også rettet pekefingeren mot hennes ektemann Tim Montgomery og sprinterkollega Kelli White.

Den australske regjeringen mener at alle utøvere som tas for doping bør miste sine medaljer uansett, uavhengig av tidsperspektivet, noe som også støttes av Dick Pound, leder av antidopingbyrået WADA. (©NTB)

(NTB-AFP)

<B>TOK FEM GULL: </B> Men var Marion Jones dopet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media