Krever Jones' fem OL-medaljer tilbake

Australias regjering etter dopingavsløringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Australias regjering sa mandag at den vil støtte alle tiltak som Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil sette i verk for å frata Marion Jones hennes fem OL-medaljer fra Sydney i 2000.

Den tidligere så populære løperen er i hardt vær etter at BALCO-sjefen Vincent Conte bekreftet før helgen at Marion Jones var blant dem som fikk hjelp til å dope seg fra hans laboratorium. Conte har sagt at han selv har sett at Jones satte injeksjoner på seg selv.

Nå sier den australske sportsministeren Rod Kemp at Jones bør bli fratatt alle sine fem medaljer fra Sidney-OL hvis dopingbeskyldningene som nok en gang rettes mot henne er riktige, og hun blir funnet skyldig.

- Ingen som jukser skal ha medaljer, men det må være bevist at hun dopet seg og vi må gjennom en ordentlig saksgang for å være helt sikker, sa Kemp.

Det største hinderet for å frata Jones medaljene skal være IOKs egne regler, som sier at enhver avgjørelse tatt under et OL ikke kan omgjøres hvis det har gått mer enn tre år etter avslutningsseremonien.

Victor Conte sier at han skaffet Marion Jones EPO, veksthormoner, insulin og et steroid laget av BALCO-laboratoriet det ikke var mulig å spore før i 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer