Krever kjønnstest av landslagsspiller

Jordans fotballforbund sår tvil rundt kjønnet til en iransk spiller etter en kvinnelandskamp i september.

FLERE SPØRSMÅL: Det asiatiske fotballforbundet (AFC) er blitt bedt om å undersøke kjønnet på en av spillerne til Irans kvinnelandslag, bekrefter Jordans fotballpresident Ali Al Hussein på Twitter. Foto: NTB
FLERE SPØRSMÅL: Det asiatiske fotballforbundet (AFC) er blitt bedt om å undersøke kjønnet på en av spillerne til Irans kvinnelandslag, bekrefter Jordans fotballpresident Ali Al Hussein på Twitter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) er blitt bedt om å undersøke kjønnet på en av spillerne til Irans kvinnelandslag, bekrefter Jordans fotballpresident Ali Al Hussein på Twitter.

Iran slo Jordan 4-2 på straffer i en avgjørende kamp 25. september. Seieren ga billett til asiamesterskapet på nyåret.

De ulike forbundene har siden vært i dialog om saken. AFC avviste i første omgang anmodningen ved å vise til eget regelverk, som sier at det ikke er obligatorisk å fremlegge bevis for hva slags kjønn man har.

Jordanerne mener det likevel kan gjøres undersøkelser når det er tvil rundt en spillers kjønn. De mener bevisene er tilstrekkelige og krever at uavhengige medisinske eksperter blir satt på saken.

Det er ikke kjent hvilken spiller det er snakk om.

Irans kvinnelandslag er flere ganger før blitt beskyldt for kjønnsjuks. I 2015 ble åtte spillere på laget anklaget for å ha vært menn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer