Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever klare svar

Frode Olsen mener at Erik Thorstvedt og Nils Johan Semb vakler og er tvetydige. Han støttes av Erik Holtan. Espen Johnsen føler han får alle svarene han trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/STAVANGER/OSLO (Dagbladet): I går var Espen Johnsen (23) og Frode Olsen (35) tilbake på trening med Rosenborg og Viking. I morgen blir det fullt fokus på de to burvokterne når Rosenborg tar imot Viking. Det handler om keepervalget mot Bosnia 6. september. Frode Olsen hadde spilt de seks siste landskampene fra start, og mener han ikke fikk noen fornuftig forklaring på vrakingen mot Skottland. Ifølge Olsen, sa Erik Thorstvedt følgende til ham, fire timer før kampen:

«Dette er ikke noen big deal. Du har ikke spilt deg ut av laget, snarere tvert imot. Men Espen har spilt godt i eliteserien den siste tida. Sånn er det».

- Dette var det jeg fikk å forholde meg til. Jeg hadde satt pris på å få vite hva grunnen var. Noe må det være. Nå vet jeg ikke, og har bare fått en tilbakemelding som gir grunnlag for å spekulere. Det synes jeg er uheldig, sier Olsen til Dagbladet.

- Diffuse beskjeder

Olsen misliker slike svadasvar:

- Jeg er veldig tilhenger av å kalle en spade for en spade. Vil ha mer tydelighet i tilbakemeldingene. De har vaklet i valgene sine, og vært svært tvetydige, sier Olsen.

Han støttes av Erik Holtan, som flere ganger har stått igjen som et spørsmålstegn etter forklaringene fra landslagsledelsen.

- Vi har fått så mange diffuse beskjeder som er vanskelige å forholde seg til.

- Tjener noen på at det er slik?

- Nei, men de mener vel at konkurransen mellom keeperne blir større på denne måten og keeperne slik blir sterkere mentalt.

Tror Johnsen står

Odd-keeperen tror Espen Johnsen står mot Bosnia.

- Jeg tolker dette slik at de satser mer på Espen enn på Frode, og regner med at han står.

Holtan tenker tilbake på da han sjøl ble vraket fra uttaket til kampene mot Romania og Bosnia i fjor høst. Thomas Myhre og Frode Olsen ble tatt ut.

- Da fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk spille fordi jeg manglet internasjonal erfaring. Nå ser det ut til at de velger en keeper som mangler internasjonal erfaring mot Bosnia. Det må bety at internasjonal erfaring ikke betyr så mye lenger, eller så mener de at Espen er så mye bedre enn Frode at dette ikke slår inn. Det er dette jeg mener med diffus kommunikasjon.

- Først var Erik for tjukk og måtte slanke seg. Etterpå manglet han erfaring. Nå er det en annen som ikke har erfaring som får spille, sier Olsen.

Skadd i går

Espen Johnsen har for sin del ingen problemer med hva som blir sagt - eller ikke sagt.

- Jeg vil ikke kritisere kommunikasjonen på noen måte. Jeg har ikke behov for noen beskjeder, utover om jeg får spille eller ikke, sier RBK-keeperen.

I går hinket han av treninga med smerter i høyre lår.

- Har føling med noe på innsida. Tror det går greit, i alle fall til lørdag. Har kjent det siden mandag. Det begynte å gå over nå, men jeg fikk kjenning med det igjen på treninga i dag, sier han.

Verken Johnsen eller Olsen tror at internoppgjøret i morgen betyr noe særlig for hvem som står mot Bosnia.

- Det er bare pressen som fokuserer på dette. Jeg tenker ikke på det, sier Johnsen.

- Kampen i morgen har nesten ingenting å bety for dette, sier Olsen.

Tar ikke kritikk

Erik Thorstvedt registrerer at Olsen og Holtan er kritiske til måten han kommuniserer på. Sjøl kan han ikke se at han og Semb gjør noe galt.

- Nei, overhodet ikke. Jeg synes ikke de trenger å ha løpende informasjon om hvor de står i forhold til hverandre. De har å forholde seg til uttakene av troppen og laget hele veien, sier Thorstvedt.

Han mener at Olsen har fått mer enn nok bekreftelser på sin egen posisjon i år.

- Olsen har spilt seks kamper på rad. Derfor har jeg ikke sans for argumentet om at vi ikke er tydelige. Vi har vært tydelige gjennom hele 2003, sier han.

INGEN PROBLEMER: - Jeg har ikke behov for andre beskjeder enn om jeg får spille eller ikke, sier Espen Johnsen.
SPADETILHENGER: - Jeg er veldig tilhenger av å kalle en spade for en spade. Vil ha mer tydelighet i tilbakemeldingene. Thorstevdt og Semb har vaklet i valgene sine, og vært svært tvetydige, sier Frode Olsen.<P><!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1--> DIFFUS: - Vi har fått mange diffuse beskjeder som er vanskelige å forholde seg til, sier Erik Holtan. <!--/BTEK1--><!--BTEK2-->