Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever lik pengesum

De kvinnelige proffspillerne i tennis krever at de får like mye i prispenger som herrene. I French Open er det kun vinneren som får like mye som den mannlige mesteren.

– I det 21. århundret skal de 127 kvinnelige singlespillerne, og like mange doublespillere få samme prispenger som deres likesinnede på herresiden, sier sjefen for det kvinnelige profftennisforbundet WTA, Larry Scott, til BBC.

– Hvis vi setter til side det moralske aspektet, så er dagens kvinnelige profesjonelle tennisspillere på høyde med de mannlige. Den globale populariteten, mediaoppmerksomheten og interessen fra sponsor tilsier at det skal betales likt i Grand Slam-turneringer, legger han til.

I turneringen på Roland Garros i Paris får vinnerene 7,4 millioner kroner. Taperen i finalen i French Open på dame- og herresiden får imidlertid ikke samme beløp. På herresiden får finaletaperen 3,7 millioner, mens 3,6 millioner kroner tilfaller taperen i kvinnefinalen.

(ANB)

MINDRE PRISPENGER: Svetlana Kuznetsova of Russia og Maria Sharapova tok første- og andreplass i Nasdaq-turneringen. I French Open får jentespillerne mindre betalt enn gutta. Foto: Scanpix/Epa
MINDRE PRISPENGER: Svetlana Kuznetsova of Russia og Maria Sharapova tok første- og andreplass i Nasdaq-turneringen. I French Open får jentespillerne mindre betalt enn gutta. Foto: Scanpix/Epa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media