Sylvi Listhaugs lobbyisme sjokkerer opposisjonen:

Krever lovendring etter Listhaug-avsløringen: - Svært alvorlig og kritikkverdig

- Det kan fort bli et samfunnsproblem at de som har penger kan kjøpe seg tilgang til et politisk parti, advarer SV.

TOK BETALT FOR Å PÅVIRKE EGET PARTI: Sylvi Listhaug fakturerte Norges Idrettsforbund for politisk påvirkning av Frp mens hun selv satt i sentralstyret i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
TOK BETALT FOR Å PÅVIRKE EGET PARTI: Sylvi Listhaug fakturerte Norges Idrettsforbund for politisk påvirkning av Frp mens hun selv satt i sentralstyret i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SVs stortingsrepresentant for Oslo, Kari Elisabeth Kaski, vil ha en lovendring for politikere som går fra PR-bransjen og inn i politiske verv.

SV fremmet sammen med Sp og Ap et lovforslag for Stortinget om full åpenhet om kundeforhold for lobbyister allerede da Sylvi Listhaug ble landsbruksminister i regjeringen Solberg høsten 2013, men fikk ikke flertall for forslaget den gangen.

Nå vil de ha ny votering om lovforslaget. Kravet kommer etter Dagbladets avsløring av Sylvi Listhaugs betalte oppdrag for å påvirke sitt eget politiske parti, Frp.

- Det er svært alvorlig og kritikkverdig at Listhaug har hatt oppdrag for å påvirke det partiet hun både var stortingsvara for og satt i sentralstyret til, sier Kaski til Dagbladet.

- At det skjer i det skjulte, og at det kun er blitt kjent gjennom innsyn i Norges idrettsforbunds kvitteringer, gjør saken enda verre. Vi kan ikke ha det sånn at aktører med mye penger skal kunne kjøpe seg tilgang til et parti på denne måten, sier Kaski videre.

Avslørt av faktura

Av arbeidsoppgavene Listhaug utførte for NIF står det blant annet i regningene fra First House:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer