Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever mer bevegelse av Ivers og Koné

- De har vært litt stillestående, sier Trond Henriksen.

• Direkte klokka 19: Rosenborg - Lyn

(Dagbladet.no) Rosenborg tar i kveld imot Lyn i det som er den siste kampen av årets åpningsrunde. Trønderne - som blir tippet som seriemestere av Dagbladets ekspert, orangutangen Sol - har jobbet mye med angrepsspillet den siste uka.

Trener Trond Henriksen var veldig fornøyd med det defensive etter den målløse generalprøven mot Viking. Han har ikke vært like tilfreds med angrepsflyten.

Har jobbet med angrepsspillet

- Vi har tatt for oss det vi ser vi trenger å jobbe litt ekstra med. Den siste uka har vi jobbet mye med spissbevegelser, det å trekke oppover og true bakrommet mer enn hva vi har klart i treningskampene, sier «Rambo» til RBKweb.

Steffen Iversen og Yssouf Koné har fått beskjed om å være mer bevegelige, for å gi Rosenborg mer spillerom og flere angrepsalternativer.

- De har vært litt for stillestående. Hvis de to på topp ikke strekker nok og åpner rom, så påvirker det resten av laget.

Rosenborg må klare seg uten landslagskandidaten Alexander Tettey mot Oslo-laget, som mister kampen på grunn av en kneskade. Også Marek Sapara er ute med skade.

VIL HA MER BEVEGELSE: Trond Henriksen håper på mer bevegelse på topp. Foto: REUTERS
VIL HA MER BEVEGELSE: Trond Henriksen håper på mer bevegelse på topp. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi sjekker kneet til Alexander igjen tirsdag. Jeg regner med at han kan trene igjen på onsdag og håper han er spilleklar neste helg, sier lege Kjetil Holen til RBK.no.

Stensaas-retur

En spiller som har noen ekstra sommerfugler i magen i kveld er Ståle Stensaas. Trønderen vender tilbake til Lerkendal og er spent foran møtet med gamleklubben.

- Det blir veldig gøy å komme dit og spille mot Rosenborg. Jeg fikk ikke med meg bortekampen i fjor høst, så dette blir spennende. Rosenborg har mye nytt og bygger et nytt lag. Jeg tror dette er et godt tidspunkt å møte dem på, for vi har vist god stigning, sier Stensaas til LynTV.

Trond Henriksen sier også at det er en ganske åpen kamp, selv om hjemmelaget må finne seg i å ha favorittstempelet.

- I de første seriekampene er det ikke så stor forskjell på topp og bunn. Lyn har vært gjerrige i vinter og er godt organisert, sier Henriksen.

Lyn-trener Henning Berg er ikke så veldig opptatt av hva Rosenborg vil finne på, men han er forberedt på at de gir full gass fra start.

- Jeg regner med at de går ut hardt på hjemmebane i første seriekamp. De vil nok vise hvorfor de har et favorittstempel på seg, sier Berg.

image: Krever mer bevegelse av Ivers og Koné
TILBAKE PÅ LERKENDAL: Ståle Stensaas gleder seg til gjensynet med Lerkendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media