Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Krever millionbeløp i euro for Solbakken

Tysk avis om Fotballforbundets krav til Köln.

LEDET TRENINGEN SOM NORMALT: Ståle Solbakken ledet FC København som normalt på lørdagens trening, og så ikke ut til å være nevneverdig preget av alt oppstyret rundt forhandlingene mellom Norges Fotballforbund og Köln. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
LEDET TRENINGEN SOM NORMALT: Ståle Solbakken ledet FC København som normalt på lørdagens trening, og så ikke ut til å være nevneverdig preget av alt oppstyret rundt forhandlingene mellom Norges Fotballforbund og Köln. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakken ledet lørdagens FC København-trening som normalt, men spørsmål rundt sin egen trenerframtid nekter han fortsatt å svare på, selv om den kan bli avklart allerede i ettermiddag.

Frammøtte journalister måtte returnere til sine respektive redaksjoner med like blanke ark i notisblokka som da de kom da den Köln-aktuelle treneren forlot treningsfeltet uten å la seg stoppe av andre enn den frammøtte Köln-supporteren Lennart Fahnenmüller.

Den tyske 22-åringen, som studerer i København, sikret seg autografen til mannen han håper overtar det sportslige ansvaret favorittklubben, med trykk på håper.

- Jeg har vært fan av Köln så lenge at jeg venter til han eventuelt blir presentert på en pressekonferanse før jeg tror noe som helst. Jeg vil velig gjerne ha Ståle Solbakken. Ut i fra det jeg har sett, er han sjef på banen, men kan le og ha godt forhold til spillerne. Han er med andre ord ingen autoritær, gammel drittsekk, som Louis van Gaal (tidligere Bayern-trener, journ.anm.), sier Fahnenmüller til Dagbladet.

Frist: lørdag 15.30 Ifølge TV 2 Sporten framsatte Köln et siste tilbud om kompensasjon til Norges Fotballforbund (NFF) i går kveld, med svarfrist til i dag klokken 15.30. Disse opplysningene er også å finne i Köln-avisa Express, som følger den tyske bundesligaklubben tett.

- INGEN AUTORITÆR, GAMMEL DRITTSEKK: Köln-supporteren Lennart Fahnenmüller klarte det ingen journalister klarte: Nemlig å få stoppet Ståle Solbakken etter dagens FCK-trening. Tyskeren har sans for det han har sett av nordmannen, og håper han tar over favorittlaget. - Han er ingen autoritær, gammel drittsekk, som Louis van Gaal, sier 22-åringen.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
- INGEN AUTORITÆR, GAMMEL DRITTSEKK: Köln-supporteren Lennart Fahnenmüller klarte det ingen journalister klarte: Nemlig å få stoppet Ståle Solbakken etter dagens FCK-trening. Tyskeren har sans for det han har sett av nordmannen, og håper han tar over favorittlaget. - Han er ingen autoritær, gammel drittsekk, som Louis van Gaal, sier 22-åringen.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Fotballforbundet og Köln satt i går i timeslange, men resultatløse forhandlinger på Gardermoen om mannen som etter planen skulle bli Norges neste landslagssjef, men som nå ser ut til å fortsette klubbkarrieren i Tyskland i stedet.

Det meste tyder på at Solbakken allerede er enig med Köln om sine personlige betingelser, men mangelen av en utkjøpsklausul i avtalen han skrev med NFF i november 2009, gjør at NFF i prinsippet kan tviholde på førstevalget til å etterfølge Drillo i sjefsstolen.

Men alt har sin pris, og ifølge Express har NFF krevd et sjusifret eurobeløp for å gi slipp på Solbakken, mens Köln i utgangspunktet har vært forberedt på å betale inntil 500.000 euro (cirka 4 millioner kroner) i kompensasjon.

Da det ikke ble oppnådd enighet, reiste Kölns representant, klubbdirektør Claus Horstmann, tilbake til Nordrhein-Westfalen etter angivelig å ha kommet med et siste tilbud.

Bekreftet møte Spekulasjonene om at Solbakken var i samtaler med Köln begynte å versere i tyske medier i begynnelsen av uka, og har siden den gang forlatt ryktestadiet. Mens NFF er ordknappe om de pågående samtalene, har Köln-direktør Volker Finke gitt klart uttrykk for at den norske suksesstreneren er mannen han ønsker skal lede Lukas Podolski og co i Bundesliga neste sesong.

- Jeg kan ikke benekte at jeg har møtt Ståle Solbakken. Han er en god trener, sa Finke til Express i går.

LØP I RING RUNDT PRESSEN: Ståle Solbakken løp bokstavelig talt i ring rundt de oppmøtte journalistene på FCKs treningsfelt, og svarte ikke på noen spørsmål rundt sin egen trenerframtid.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
LØP I RING RUNDT PRESSEN: Ståle Solbakken løp bokstavelig talt i ring rundt de oppmøtte journalistene på FCKs treningsfelt, og svarte ikke på noen spørsmål rundt sin egen trenerframtid.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Ingenting er underskrevet ennå. Men vi håper at det kan skje på tidligst mulig tidspunkt. For den nye treneren skal involveres i planleggingen rundt spillerne, fortsatte han.

PS! Når den angivelige fristen løper ut klokken 15.30, er det avspark i Kölns siste seriekamp for sesongen. Den spilles mot tabellnabo Schalke 04 på Rheinenergie Stadion.

ØNSKER SEG STÅLE: Köln-direktør Volker Finke legger ikke skjul på at han ønsker seg Ståle Solbakken som ny trener i klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas Bohlen
ØNSKER SEG STÅLE: Köln-direktør Volker Finke legger ikke skjul på at han ønsker seg Ståle Solbakken som ny trener i klubben.Foto: SCANPIX/REUTERS/Thomas Bohlen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media