Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever millionlønn i Larvik

Løke-forhandlinger etter EM.

VIL DOBLE LØNNA: Heidi Løke og Larvik er så langt ikke enige om en ny kontrakt, strekspilleren ønsker å bli best betalt i Norge. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VIL DOBLE LØNNA: Heidi Løke og Larvik er så langt ikke enige om en ny kontrakt, strekspilleren ønsker å bli best betalt i Norge. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Løke (27) møtte Larvik-ledelsen til nye samtaler i går kveld, uten at partene er kommet til enighet om ny
kontrakt
.

Etter det Dagbladet har kjennskap til skal den gode strekspilleren ha krevd en månedslønn på 80 000 kroner - altså rett i underkant av én million kroner i året.

Larviks tilbud skal være på 600 000 kroner. Et solid lønnshopp i forhold til hva Heidi Løke har i klubben i dag - men samtidig langt unna det hennes bror og landslagsspiller Frank Løke har krevd på vegne av søsteren for at hun skal forlenge avtalen som går ut etter inneværende sesong.

- Høy temperatur I går kveld møtte hun klubbens daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og sportssjef Ole Gustav Gjekstad for å snakke ut om kontraktssituasjonen som har toppet seg bare noen få dager før Heidi Løke skal i gang med håndball-EM med landslaget.

Larvik-leder Bruun Hansen er fastholder klubbens tilbud, men håper at de likevel kan komme til enighet med Norges
kanskje heteste håndballspiller for tiden.

- Det blir alltid en ekstra høy temperatur når ting havner i media, men det er uansett godt å få snakket sammen og minne hverandre om at man er på samme lag selv om man ikke kommer til enighet på alle punkter.

- Ingen snille onkler - For vår del er situasjonen veldig enkel; vi ønsker å beholde Heidi til hun blir håndballpensjonist, men vi kan ikke stille oss i en situasjon hvor vi ikke har penger til å betale regningene våre. Vi har ingen snille onkler som syr penger under armene våre, vi må jobbe knallhardt for hver eneste krone, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Dagbladet.

Heidi Løke erkjenner overfor Dagbladet at hun ikke tror Larvik vil øke sitt tilbud.

Dermed står forhandlingene med Larvik i øyeblikket bom fast. At kjæresten Karl Erik Bøhn også er klubbtreneren i Larvik gjør situasjonen ekstra spesiell. Uten at det tilsynelatende plager Heidi Løke like før EM-starten.

- Legges vekk under EM - Jeg kommer ikke til å bruke energi på denne saken i det hele tatt under EM. Jeg føler at jeg er ganske god på å legge vekk andre ting og konsentrere meg om det jeg skal gjøre. Nå er det landslaget og EM som har fokus, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Ungarske Györ skal ha kommet med et tilbud i millionklassen til Heidi Løke, men sannsynligvis kommer hun nå til å avvente til etter EM med å ta et endelig valg om framtiden.  Hun er forberedt på å få spørsmål om kontraktsforhandling er og nye klubber under mesterskapet som starter med kamp mot Frankrike på Lillehammer tirsdag.

- Jeg kommer til å svare kjedelig på alle spørsmål om dette de neste ukene, forsikrer hun overfor Dagbladet.

Heidi Løke har også sendt en tekstmelding til landslagssjef Thorir Hergeirsson og forsikret han om at den oppståtte situasjonen ikke påvirker henne i forhold til EM.

image: Krever millionlønn i Larvik

• Larvik skriver i en pressemelding i dag at Løke og klubben har tatt opp dialogen om en ny avtale, men avventer videre forhandlinger til etter EM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!