MIDTPUNKTET I BITTER OVERGANGSSTRID: Frank Løke skrev under for to klubber, og nå har danskene som ble sittende igjen med svarteper saksøkt Zagreb-proffen for én million kroner. Foto:  AFP PHOTO/DANIEL SANNUM LAUTEN
MIDTPUNKTET I BITTER OVERGANGSSTRID: Frank Løke skrev under for to klubber, og nå har danskene som ble sittende igjen med svarteper saksøkt Zagreb-proffen for én million kroner. Foto: AFP PHOTO/DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

Krever én million kroner av Frank Løke

Dansk klubb på krigsstien.

|||

Håndballklubben Skjern vil saksøke Frank Løke for over 1 million kroner etter overgangssaken.

Den danske klubben hadde en skriftlig avtale med Løke. Men nordmannen skrev under også for Zagreb der han nå spiller.

Skjern, det danske håndballforbundet (DHF) og den danske divisjonsforeningen slår seg nå sammen i saken.

I en pressemelding skriver DHF at de er redd at straffeutmåling og håndtering av saken kan føre til korrupsjon i håndballen og gjøre klubber rettsløse.

Det europeiske håndballforbundet ila Løke en bot på vel 80.000 kroner og utelukket han fra mesterligaspill i seks måneder for dobbeltsigneringen.

- Vi mener at saken har utviklet seg urimelig. Derfor går vi inn i dette, sier Morten Stig Christensen. Han er direktør i DHF.

Skjern vil med millionkravet få dekket det tapet klubben ser for seg over kontraktperioden på tre år. - Vi er også rystet over at Zagreb har anklaget oss for pengeutpressing, sier Carsten Thygesen i Skjern.

Zagreb har anket straffen. Det samme gjør nå også danskene.

Inntil videre får Løke spille alle kamper for Zagreb.

(NTB)