Krever OL-svar fra den blåblå regjeringen

Hans Olav Syversen i KrF mener kostnadsbildet er uklart.

OL-AVKLARING: Finanspolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, Hans Olav Syversen, mener regjeringen må klarlegge Norges forpliktelser overfor IOC. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OL-AVKLARING: Finanspolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, Hans Olav Syversen, mener regjeringen må klarlegge Norges forpliktelser overfor IOC. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet):  Hans Olav Syversen, finanspolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, har nå skrevet brev til kulturminister Thorhild Widvey, der han ber om at regjeringen redegjør for hvor den står. 

- Jeg forventer svar innen seks dager. Jeg er spent på svaret, som jeg regner med er et offisielt svar, ikke et partsinnlegg, sier Syversen til Dagbladet.

Uklart kostnadsbilde - Det er nå høyst uklart hva som vil være det endelige kostnadsbilde for et OL i Oslo i 2022.

- Jeg forventer at regjeringen informerer korrekt om hva som er våre faktiske forpliktelser overfor IOC dersom Oslo blir tildelt lekene, sier KrF-toppen.

Uten reell kontroll Opplysningene om at regjeringens forbehold mot IOCs charter ble trukket tilbake i april kan bety at Norge ikke har noen reell kontroll over kostnadene i OL-prosjektet, mener KrF. 

- Vertsbykontraken er utformet slik at den gir IOC rett til å diktere endringer i OL-arrangementet for arrangøren sin regning her frem til arrangementstart, kommenterer Syversen.

Klargjøre - Regjeringen må nå klargjøre hvem som bærer det reelle økonomiske ansvaret for de kravene som blir fremmet av IOC, og som kan medføre kostnadsøkninger for arrangørbyen.

Dette er et sentralt spørsmål som det ikke må herske tvil om, mener Hans Olav Syversen.