- BURDE VÆRT TILGJENGELIG FOR LENGE SIDEN: Prins Ali Bin Al Hussein av Jordan mener FIFA trenger å vite hva som skjer i organisasjonen. Foto: AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
- BURDE VÆRT TILGJENGELIG FOR LENGE SIDEN: Prins Ali Bin Al Hussein av Jordan mener FIFA trenger å vite hva som skjer i organisasjonen. Foto: AFP PHOTO / TORU YAMANAKAVis mer

Krever rapport om bestikkelser og korrupsjon i forbindelse med VM offentliggjort

Mener det publiserte referatet var ufullstendig.

Presidentkandidat i FIFA-valget, Prins Ali bin Al Hussein, krever at Michael Garcias rapport om bestikkelser og korrupsjon i forbindelse med tildelingen av VM i 2018 og 2022 offentliggjøres umiddelbart.

På en pressekonferanse i Dubai, der også presidentkandidaten Gianni Infantino var til stede, krevde Prins Ali full offentliggjøring av rapporten. Han mener den burde vært tilgjengelig for offentligheten for lenge siden.

- Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bør ha noen grunnleggende normer, som å publisere Garcias rapport umiddelbart, fordi selv de som stiller i presidentvalget trenger å vite hva som skjer i organisasjonen, og også alle andre trenger det, sa Prins Ali.

Garcia ledet en intern etterforskning rundt tildelingene av fotball-VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022. Han sa senere opp stillingen fordi han var misfornøyd med hvordan ledelsen i FIFA håndterte rapporten.

Lederen i FIFAs etiske komité, Hans-Joachim Eckert, offentliggjorde en oppsummering av rapporten, men Garcia mente referatet var ufullstendig og feilaktig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram